Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Hattem, 6 september 2011

Hattems college gaat op bezoek

Burgemeester en wethouders van Hattem geven vanaf dinsdag 6 september gezamenlijk invulling aan de dinsdagmiddag. Ze brengen bijvoorbeeld bezoeken aan bedrijven, stichtingen en verenigingen in Hattem of spreken met organisaties of beleidsambtenaren over een centraal thema. Ook wil het college op bezoek bij andere stadsbesturen in de directe omgeving. Doel van de bezoeken is om in gesprek te zijn met belangrijke spelers in de stad en op die manier goed op de hoogte te blijven van wat er leeft in Hattem en in de regio.

Op dinsdagmiddag 6 september brengt het Hattemse college haar eerste bezoeken aan Activiteitencentrum Bloemensteijn en aan het pand aan de Markt 3-5 (de oude Rabobank). AC Bloemensteijn is een activiteitencentrum voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar met een lichamelijke handicap en/ of hersenletsel.

In het activiteitencentrum kunnen de ongeveer dertig deelnemers per dag deelnemen aan activiteiten die passen bij hun interesses en bij wat zij willen leren. Het centrum probeert deelnemers zodanig te ondersteunen dat zij zo veel mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. De collegeleden draaien ruim een uur mee in de activiteiten en gaan in gesprek met deelnemers en het management.

Ook brengt het college een bezoek aan de bouwlocatie aan de Markt 3-5. In dit pand huist de Rabobank en wordt momenteel gebouwd aan de bouw van een grand-café, een winkelpand en zes huurappartementen.

Noot voor de redactie,