Nieuwe MD voor 3M

06/09/2011 10:23

3M

Belg Patrick Rogiers wil Benelux-gezicht

Per 1 september 2011 is Patrick Rogiers de nieuwe managing director van 3M in de Benelux. De 47-jarige Vlaming startte zijn loopbaan bij 3M in 1987 en bekleedde sindsdien tal van managementfuncties, waaronder een aantal jaar als managing director van 3M in Zuid-Afrika. Als directeur van 3M in de Benelux stelt hij zichzelf duidelijke doelen: '3M moet één Benelux-gezicht krijgen waardoor klanten nog meer van onze sterktes kunnen profiteren. 3M biedt in de Benelux vijf fabrieken, een bruisend R&D lab en 1000 medewerkers. Daar gaan onze klanten meer van merken' belooft Rogiers.

Patrick Rogiers is op 13 augustus 1964 geboren in Ukkel, België. Hij is een uitstekend communicator en spreekt zijn talen. Sterke punten: strategisch denken en new business development. Rogiers heeft Industriële Chemie en Marketing & P.R. gestudeerd en rondde recent aan de Vlerick Management School Leuven de studie Executive International MBA af.

3M-verleden

1987. Na een korte werkervaring in het lab bij UCB Drogenbos begint Patrick Rogiers bij 3M. Hij start in de technische verkoopondersteuning voor de verfgroothandel in België. Daarna verschuift de aandacht richting marketing. Binnen de divisie 3M-Schuurmaterialen maakt Rogiers meerdere stappen in leidinggevende marketing- en verkoopfuncties op Benelux- en Europees niveau. Vanaf 2000 volgen diverse business development- en managementposities in Europa en Zuid-Afrika. Nu is het tijd voor 3M in de Benelux.

De huidige directeur Koen Wilms wordt Managing Director van 3M in Frankrijk.

Over 3M

3M laat zich inspireren door nieuwe ideeën en zet deze om naar duizenden ingenieuze producten. Onze cultuur van creatieve samenwerking vormt de inspiratie voor een oneindige stroom krachtige technologieën die het leven beter maken. 3M is het innovatieve bedrijf dat nooit stopt met uitvinden. Met een omzet van $27 miljard heeft 3M wereldwijd 80.000 mensen in dienst en productielocaties in meer dan 65 landen. Voor meer informatie, kijk op www.3M.nl, www.3Mfonds.nl of kijk naar @3MNews op Twitter.

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Vikuiti, Nexcare, Scotchprint, Filtrete, Command en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.