Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 6 september 2011

RTV NOORD-HOLLAND PRESENTEERT NIEUW RTV-SEIZOEN
De steen ligt in de vijver! Maandag 5 september is RTV Noord-Holland in het diepe gesprongen met een vernieuwde programmering en een moderne vormgeving. Judith Osborn presenteerde het nieuwe rtv-seizoen aan de aanwezige medewerkers en genodigden van RTV Noord-Holland. Een seizoen waarin de zendervormgeving een fris uiterlijk heeft gekregen en buiten de bekende programma's ook nieuwe titels debuteren, zoals Noord-Hollands Diep.

TV Noord-Holland Noord-Hollands Nieuws Iedere dag om 17:00 uur NH Nieuws, het ankerprogramma van RTV Noord-Holland, heeft een nieuw virtueel decor en een staande presentatie gekregen. De onderwerpen staan nog dichterbij de gewone Noord-Hollander en wisselen elkaar sneller af. In de middag en avond wordt de nieuwsuitzending bovendien ieder uur ge-update met actuele onderwerpen, het laatste weer en verkeer.



Noord-Hollands Diep Vanaf 5 september, maandag t/m vrijdag om 17:15 uur Nieuw is de komst van een tv-magazine vanuit de grote RTV N-Hstudio. Iedere werkdag live en direct na NH Nieuws om 17:15 uur. Het format is newsy, maar los van toon. Gasten en deskundigen uit de actualiteit schuiven aan bij afwisselend Aart van Eldik, Floris Roubos en Roos Abelman, die de nieuwe presentatoren zijn van `Noord-Hollands Diep'. In twintig minuten is de kijker weer helemaal bijgepraat over de achtergronden bij het nieuws uit Noord-Holland.

Natuurlijk Noord-Holland Vanaf 5 september, iedere maandag om 17:40 uur Mooie landschappen, vreemde dieren en bijzondere planten. Dat komt de kijker allemaal tegen in `Natuurlijk Noord-Holland'. In alweer het zevende seizoen neemt presentator Stephan Roest, samen met een boswachter van Landschap Noord-Holland, iedere week een ander aspect van het Noord-Hollandse landschap onder de loep.

Hollandse Meesters Vanaf 6 september, iedere dinsdag om 17:40 uur `Hollandse Meesters' is een serie portretten van Nederlandse kunstenaars. Hoe gaan zij te werk en hoe ziet zijn of haar atelier eruit? In `Hollandse Meesters' krijgt de kijker een blik in de ateliers, levens en werkwijze van een aantal hedendaagse, beeldende kunstenaars, gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. Aan bod komen onder anderen Bertien van Manen, Jan van Munster, Natasja Kensmil en Philip Akkerman. Ter Plaatse Vanaf 7 september, iedere woensdag om 17:40 uur Nieuwe afleveringen van het succesvolle opsporingsprogramma `Ter Plaatse' waarin de hulp van de kijker wordt gevraagd bij het oplossen van misdrijven. In samenwerking met de politie worden onder meer reconstructies gemaakt en beelden van beveiligingscamera's getoond in de hoop dat getuigen zich melden, wat regelmatig gouden tips oplevert. Presentatie: Petra Dorrestijn en Kirsten van Dissel.



Weekje Osborn Vanaf 8 september, iedere donderdag om 17:40 uur In het derde seizoen van `Weekje Osborn' is presentatrice Judith Osborn weer op alle belangrijke rode lopers te vinden; voor en achter de schermen van de leukste feestjes en evenementen. Met haar bekende vrienden en gewaagde outfits gunt deze society babe de kijker een blik in haar onvoorspelbare leventje.

Van Zuks Dus Vanaf 9 september, elke vrijdag om 17:40 uur Voorheen dagelijks, maar in het nieuwe seizoen een wekelijkse dosis `Van Zuks Dus'. Een programma over gewone mensen en andere vreemde wezens. In de 15 minuten durende portretten zien we uiteenlopende Noord-Hollanders in typische `Zuksstijl'.

S-TV Vanaf 10 september, iedere zaterdag om 17:15 uur Het gevarieerde magazine voor en door jongeren verhuist komend seizoen naar de zaterdagmiddag. De jongeren filmen zelf en RTV Noord-Holland biedt een podium. Wat de jongeren willen tonen is hun zaak. Het gaat ons om een kijkje in hun leefwereld; waar jongeren zich over verbazen, zich druk om maken, interessant vinden of willen onderzoeken. Verhalen waarvan jongeren vinden dat ze verteld moeten worden. Koken met twee linkerhanden Vanaf 10 september, vijf zaterdagen om 17:30 uur Maak kennis met Simone, Simone L., Gerrit en Job. Vier mensen met twee linkerkookhanden. Kokkin Yvette van de Heuvel leert hen in haar kookstudio een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten. Yvette houdt niet van poespas. Ze wil mensen gewone Hollandse pot leren koken. Aardappels, vlees en groenten of een simpele spaghetti Bolognese. Gezond en lekker koken is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe het moet.



NH Sport Vanaf 11 september, iedere zondag om 17:10 uur NH Sport kijk je dit seizoen samen met teamgenoten vanuit de kantine. Een vroeger tijdstip, een nieuw decor en de terugkeer van een `oude bekende' van het programma. Voetbalanalist Ton Ojers maakt zijn rentree en zal op zijn geheel eigen wijze commentaar geven op de gebeurtenissen in de voetbalwereld. Uiteraard ook aandacht voor andere topsporten uit de provincie.

NH Pop Podium Vanaf 15 oktober, iedere zaterdag om 17:30 uur Noord-Holland barst van het muzikale talent. Dat was in het eerste seizoen van NH Pop Podium al te zien. Jong talent, maar ook veel gevestigde artiesten, bands en singer-songwriters kwamen langs bij presentator en muziekfreak Tom Jurriaans. In het nieuwe seizoen komen de artiesten, twaalf afleveringen, langs in onze eigen studio. Ze spelen live en in korte interviews komen we meer over hen te weten.

Radio: Radio Noord-Holland is marktleider in Noord-Holland, dus houden we het graag bij het oude vertrouwde. Wel is op werkdagen van 18.00 tot 19.00 uur het nieuwe programma Het Beste Van te beluisteren. Presentator Bernd de Boer brengt een overzicht van de opmerkelijkste fragmenten van de dag, met veel nieuws, afwisselende muziek en een prijsvraag en. Ook wordt in de nieuwsblokken de Kris Kras verslaggever geĂŻntroduceerd. Deze gaat van Texel tot aan het Gooi op zoek naar verhalen over bijzondere mensen, lokaties of gebeurtenissen. Omdat er nieuws in zit, of gewoon een mooi verhaal.



Nieuwe vormgeving Het zal niemand ontgaan dat de totale zendervormgeving een opfrisbeurt heeft gekregen. De nieuwe jingles en pingels klonken 's morgens vroeg al op Radio Noord-Holland. Om 17:00 uur ging de knop om bij TV NoordHolland. In de nieuwe idents figureren gewone Noord-Hollanders, van de familie Voorhans tot aan skater Joey. De programmaleaders kregen nieuwe decors, lettertypes en kleuren. Ze geven RTV N-H een nieuw gezicht, met meer dynamiek, meer mensbeeld en meer `smoel'. Meer informatie over de nieuwe programmering van RTV Noord-Holland en de promofilm voor de programmering is te vinden op de website. -----------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie (