Politie Rotterdam-Rijnmond

Twee Rotterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Datum incident: 06-09-2011 Locatie: Blaak Rotterdam - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 06-09-2011 14:01

ROTTERDAM - Dinsdagavond wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een vorm van criminaliteit waarvan vaak ouderen de dupe zijn; het zogenaamde shouldering. In de uitzending komen twee Rotterdamse zaken aan bod.

Beelden verdachten

In een uitgebreid item van zo'n 20 minuten wordt aan de hand van bewakingsbeelden en reconstructies getoond hoe de criminelen te werk gaan. Twee slachtoffers komen aan het woord. Verder worden praktische tips gegeven om ouderen attenter te maken tijdens het elektronisch betalen bij betaal- en geldautomaten. In de uitzending worden de afbeeldingen van negen verdachten getoond.

In de uitzending worden beelden vertoond van twee incidenten. Het eerste incident had plaats op 21 juni op metrostation Beurs waar een 77-jarige man het slachtoffer was. Het tweede incident had plaats op 27 februari op station Blaak. Daar werd een 78-jarige man het slachtoffer van shouldering. De politie hoopt dat kijkers de verdachten herkennen.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 6 september om 21.25 uur op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 7 september om 11.15 op Nederland 2.