Gemeente Kapelle

De Wemel gaat niet dicht

Het college van burgemeester en wethouders van Kapelle heeft niet overwogen De Wemel te sluiten. Waar het bericht vandaan komt, weet ik nog niet. Wel stopt het stichtingsbestuur op 5 november 2011 met zijn werkzaamheden.

De gemeente zorgt ervoor dat de activiteiten voorlopig zo goed als mogelijk voortgaan. Alle structurele gebruikers kunnen voorlopig blijven. Bewoners van De Wemel kunnen in een zaal hun verjaardag vieren. Andere particulieren wordt aangeraden hun feestje elders te vieren. Wie twijfelt, kan contact opnemen met Jos van Hove via telefoonnummer 0113 â 33 31 61.

Wat is er aan de hand in De Wemel?
In de begroting 2011 heeft het college de gemeenteraad laten weten onderzoek naar de dorpshuizen te zullen doen. Voor De Wemel waren de oplopende tekorten in de exploitatie onderwerp van onderzoek. De vraag was hoe we verder zouden gaan. Daarbij komt dat er met andere partners samengewerkt kan worden binnen De Wemel. Ik doel dan bijvoorbeeld op de bibliotheek en kinderopvang. Dat kan wel inhouden dat er in de toekomst keuzes gemaakt worden. De planvorming was niet afgerond, toen het gerucht van de sluiting de ronde deed. Gegeven de situatie kiest het college ervoor nu eerst het werk van de stichting te laten afronden en te garanderen dat de activiteiten tijdelijk ongewijzigd kunnen doorgaan. Pas daarna wordt er opnieuw bestudeerd wat de beste vervolgweg is.

L.F. Kosten, wethouder Samenleving
Â