KRO

KRO Puberruil Z@pp: Nuchtere Scott uit ruilt met intelligente Obi

Uitzenddatum: 06/09/2011

De ruimdenkende en slimme Obi uit Vlaardingen ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur op Nederland 3) met de stoere Scott uit Spaarndam.

Nuchtere Scott van 12 woont met zijn broer en ouders in Spaarndam, een dorpje tussen Amsterdam en Haarlem. Scott heeft met name een goede band met zijn grote broer Vincent, zijn grote voorbeeld. Scott doet veel dingen met hem samen en neemt alle stoere praatjes van hem over. Hij gaat ook graag op pad met `de gasten', beetje hangen en voetballen. Scott is heel fanatiek in basketballen, hij speelt bij een hoog team. Ook zit hij, samen met zijn broer, bij de reddingsbrigade. Scott wil later graag DJ worden, hij draait al regelmatig op feestjes in de buurt. Hardcore is zijn favoriet en zijn vriendenclub danst gezellig mee.

Scott ruilt met de 10-jarige Obi uit Vlaardingen. Obi heeft een heel hoog IQ en zit daarom in een speciale Leonardo klas, waar allemaal kinderen in zitten die buitengewoon intelligent zijn. Obi heeft een bijzonder en heel eigen uiterlijk waar veel mensen een mening over hebben, maar het interesseert hem niks wat anderen van hem vinden. De moeder van Obi zit in een rolstoel, ze is tijdens de zwangerschap van Obi invalide geraakt. Obi, zijn moeder en broer Pito wonen in een aangepast huis. Ze doen veel samen en zijn heel close met elkaar - zo zit Obi samen met zijn moeder op sledgehockey en bezoeken ze regelmatig een naturistencamping.

Hoe reageert Scott op de bijzondere thuissituatie van Obi? Houdt hij zich staande op de stelten bij de circusschool? En Obi, blijft hij boven water tijdens het reddingszwemmen? Zullen Scott's vrienden dansen op de beats van DJ Obi?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp, woensdag 9 september om 17.10 uur op Nederland 3/Z@pp. Herhaling van woensdag 16 maart 2011.