Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na ruzie

Groesbeek, 06-09-2011 o In de nacht van maandag op dinsdag om 00.10 uur heeft de politie op de Schoolweg in Groesbeek een 34-jarige Nijmegenaar aangehouden. De Nijmegenaar had eerder die avond een 42-jarige man uit Groesbeek overgoten met brandbare vloeistof en gedreigd hem in brand te steken.

De 34-jarige verdachte was maandagavond rond 22.00 uur op bezoek in de woning van de Groesbeker aan de Schoolweg in Groesbeek. Door nog onbekende reden kregen de twee ruzie, waarbij de verdachte het slachtoffer uiteindelijk overgoot met spiritus en dreigde hem in brand te steken. Het slachtoffer zag kans zijn woning uit te vluchten de politie te bellen. Toen deze ter plaatse kwam, was de verdachte al verdwenen. Korte tijd later zagen agenten hem op de Schoolweg en kon hij worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld en zal worden gehoord.

Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou mogelijk spiritus binnen hebben gekregen. Het is nog onbekend wat hij aan het voorval heeft overgehouden.

Laatst gewijzigd 06-09-2011 10:13 | © Regio Gelderland-Zuid |