Gemeente Lelystad

Aanleg glasvezel in Landstrekenwijk gestart

Dinsdag 6 september 2011

Te midden van betrokkenen steekt wethouder Jop Fackeldey de eerste schop in de grond voor de aanleg van glasvezel

Het supersnelle glasvezelnetwerk is nu ook voor Lelystad binnen handbereik. Met de eerste schop gaf wethouder Fackeldey op maandag 5 september 2011 het startsein voor de aanleg van 19 kilometer glasvezel in de Landstrekenwijk. De komende vijf maanden wordt deze wijk, tezamen met een deel van Warande, verglast.

Onmisbaar

"De gemeente Lelystad is groot voorstander van snelle en moderne informatie- en communicatie technologieën," stelde wethouder Fackeldey. "Voor een moderne stad die zich in rap tempo ontwikkelt is glasvezel onmisbaar; met de komst van glasvezel sluiten we ons aan op de toekomst." Razendsnelle internetverbinding, downloaden en uploaden, scherpe televisie en kwalitatief goede ontvangst in digitale telefonie. Kortom: dataverkeer met de snelheid van het licht biedt oneindig veel mogelijkheden.

Bewonersinitiatief

De inspanningen van de initiatiefgroep Lelystad-wil-glasvezel hebben hun vruchten afgeworpen. In juli maakte Reggefiber bekend dat in de Landstrekenwijk en een deel van de Warande voldoende abonnementen zijn afgesloten om met de aanleg van glasvezel in deze wijken te gaan beginnen. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden voor een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders (KPN of Lijbrandt).

Aanleg

De aanleg van glasvezel wordt gedaan door Reggefiber. Naar verwachting zijn voor het eind van januari 2012 alle woningen binnen het aansluitgebied van de Landstrekenwijk en een deel van de Warande van glasvezel voorzien. Hopelijk volgen hierna nog meer wijken.

Meer informatie

Op de website www.eindelijkglasvezel.nl/lelystad is meer informatie te vinden over de vorderingen van de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Landstrekenwijk en Warande. Daarnaast is er vanaf 7 september een glasvezelservicepunt geopend op Boterbloemhof 31 in Warande. Het servicepunt is op woensdag, donderdag en zaterdag geopend tussen 13.00-17.00 uur, met een avondopening op donderdag tot 20.00 uur. Ja