Gemeente Voerendaal


\ 6/9/2011 - Koninklijke Onderscheiding
Op zaterdag 3 september is een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer A.L.H. Leclair. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Leclair heeft samen met een aantal buurtbewoners in 1986 het initiatief genomen om een buurtvereniging op te richten. Vanaf die tijd heeft de heer Leclair zich volledig ingezet voor deze buurtvereniging als bestuurslid. Jaarlijks worden er vele activiteiten georganiseerd.

In 1988 werd er door initiatief van de buurtvereniging en met subsidie van de gemeente een speeltuin aangelegd en de heer Leclair heeft vanuit de werkgroep Groenvoorziening daar veel werk voor verricht. Met hart en ziel heeft hij zich samen met de buurtvereniging gestort op het maken en installeren van de speeltoestellen, het regelen van vergaderingen, schema's voor onderhoud en reparatie van toestellen. Hij is wekelijks aanwezig om te controleren of alles in orde is en erop toe te zien dat de speeltuin op tijd gesloten wordt.

Voor de buurt en de kinderen die veel plezier hebben van deze speeltuin, is zijn inzet onmisbaar geweest.

De Koninklijke Onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Ed Sprokkel op zaterdag 3 september in Cultureel Centrum De Borenburg te Voerendaal.