Gemeente Haaren


Wmo Samen Onderweg

logo WegWijs

De komende tijd vindt u onder bovenstaande slogan actuele informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning. Er gaat namelijk nogal wat veranderen.

Hoe de gemeente Haaren lokaal invulling gaat geven aan landelijk beleid leest u online via www.haaren.nl en op papier in de gemeenterubriek in de Leije. Maakt u op dit moment gebruik van een Wmo voorziening? Dan ontvangt u altijd persoonlijk bericht bij een gewijzigde situatie.

De Wet maatschappelijke ondersteuning gaat er van uit dat iedereen zo lang mogelijk mee blijft doen in de samenleving. De focus ligt hierbij op wat u nog zelf kan en niet zozeer op wat u niet meer kan. In ieder geval staat de eigen kracht op nummer één en daarnaast de mogelijkheden van de omgeving.

Sociaal netwerk

Hoe kunnen we u helpen? In gesprekken gaan we na wat uw mogelijkheden zijn. Nadruk ligt hierbij op hoe u mee kunt blijven doen en wat u daarvoor nodig heeft. Mensen uit uw omgeving of vrijwilligers kunnen u hierbij misschien ook helpen. Onze werkwijze gaat daarbij iets veranderen. In plaats van meteen voorzieningen te verstrekken (bijvoorbeeld hulp bij het huishouden) nemen wij in samenspraak met u alle mogelijkheden door en bekijken of u gebruik kunt maken van aanvullende voorzieningen. Wellicht zijn er andere voorzieningen beschikbaar, denk aan een boodschappendienst of maaltijdenservice.

Voorgestelde veranderingen

De komende tijd bekijken wij of lokale voorzieningen bij elkaar gebracht kunnen worden. Zo kunnen meerdere personen bijvoorbeeld gebruik maken van een klussendienst of boodschappendienst. Ook inzet van een rolstoel- of scootmobielpool behoort tot de mogelijkheden. Voorzieningen die ook in een winkel te vinden zijn, bijvoorbeeld een fiets met trapondersteuning, willen wij in de toekomst niet meer verstrekken

Altijd persoonlijk bericht

U ontvangt altijd persoonlijk bericht als er in uw situatie iets wijzigt. Vanaf 1 januari 2012 moet u waarschijnlijk voor meer voorzieningen een eigen bijdrage betalen. Waarschijnlijk, omdat het college van burgermeester en wethouders en de gemeenteraad hierover nog een definitief besluit moeten nemen. Of de totale eigen bijdrage die u moet betalen daadwerkelijk hoger wordt, is dan afhankelijk van uw inkomen.

Wijzigt er iets voor u? Dan leest u in een persoonlijke brief eind dit jaar wat dat voor u betekent.

Meer informatie

Heeft u vragen? Bekijk alle informatie hierover op www.haaren.nl of neem contact op met een medewerker van Loket WegWijs, Gemeentehuis Haaren, tel. (0411) 63 45 90, Geopend: maandag tot en met donderdag van 9.00 - 12.00 uur