Vestia


6-9-2011

Onthulling LED-scherm op de Haagse Toren

---

Op 1 september is het LED-scherm aan de Haagse Toren (voorheen `Het Strijkijzer') officieel onthuld. Aad Bouwhuis, directeur Vestia Den Haag Zuid-Oost, en Marco Esser, directeur Den Haag Marketing, drukten gezamenlijk op de startknop. Vervolgens was op het LED-scherm een `countdown' te zien van tien naar nul, zodat iedereen in Den Haag kon meekijken. Om 18.30 uur was het moment suprême daar: het LED-scherm werd officieel in gebruik genomen door middel van een spectaculaire openingsfilm.

De 'hartslag' van Den Haag
Enkele weken van tevoren werd het scherm al getest en verschenen er verschillende berichten op Twitter en blogs van omwonenden en passanten. "Zou het scherm alleen de tijd laten zien?" De openingsfilm, terug te zien op YouTube, gaf een goed beeld van wat het LED-scherm gaat weergeven. Zo wordt het scherm interactief: social media gaat een prominent onderdeel uitmaken van de uitzending. Via Facebook en Twitter kunnen inwoners van Den Haag hun mening, berichten en foto's op het scherm kwijt. Een beeld voor en door de bewoners van Den Haag. Daarnaast wordt er continue ingespeeld op de actualiteiten van de dag: nieuws, het weer, een evenementenkalender. Voor adverteerders biedt het scherm de mogelijkheid om interactief hun campagneboodschap te plaatsen; er kan een directe live lijn worden getrokken tussen de actualiteit, relevante informatiebronnen (bijvoorbeeld de gemeente Den Haag) en adverteerders.

Feiten en cijfers
Het LED-scherm is 19 meter breed, 14 meter hoog en heeft daarmee een totale oppervlakte van circa 266 m². Het is geplaatst achter de glazen pui van het Strijkijzer, van de 26e tot en met de 31e verdieping. De onderkant van het scherm hangt ongeveer 77 meter boven de grond. In totaal telt het scherm zo'n 512.820 LED-lampjes.


*

*

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Het Strijkijzer
Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 89.000 woningen in regio Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. De woningen zijn verdeeld over vijftien lokale woonbedrijven, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Actuele projecten en ontwikkelingen communiceert Vestia Den Haag Zuid-Oost via www.vestia.nl/denhaagzuidoost.