Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Interregionaal vuurwerkteam van start!

Almere, 06-09-2011 o De politiekorpsen Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek werken vanaf 5 september samen in de vorm van een Interregionaal Vuurwerkteam (IVT). Primair doel van het team is het opsporen van illegaal vuurwerk en het tegengaan van de handel hierin.

Samenwerking
Na een succesvolle samenwerking van de korpsen Gooi en Vechtstreek en Flevoland in 2010, sluit korps Utrecht dit jaar ook aan. Samen vormen zij het Interregionale Vuurwerkteam Midden Nederland. Vanuit Almere werken 15 mensen fulltime aan het opsporen van illegaal vuurwerk en het belemmeren van de illegale handel. Daarbij wil het vuurwerkteam zoveel mogelijk illegaal vuurwerk (lawinepijlen, mortieren, strijkers) in beslag nemen, verdachten aanhouden en illegale opbrengsten ontnemen.

Onveilige situaties
Illegaal opgeslagen vuurwerk in woningen, garageboxen, loodsen en schuren vormen een groot gevaar voor u en uw omgeving. Bij illegale opslag van vuurwerk worden niet de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht genomen wat de kans op gevaarlijke situaties, met ernstige verwondingen en vernieling tot gevolg, vergroot.

Uw hulp is ook nodig

Om gevaarlijke situaties te voorkomen en het vuurwerkteam te ondersteunen doen we ook een beroep op u! Weet u iets over handel in illegaal vuurwerk? Of ziet u verdachte situaties zoals bedrijvigheid bij garageboxen die normaal niet gebruikt worden? Of dat er veel verkeer in en rond loodsen of andere opslagruimten is waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Allemaal voorbeelden van situaties waarin we u willen vragen ons te helpen door melding te maken! Liever één keer een extra controle voor de zekerheid, dan niks doen met alle mogelijke gevolgen van dien. Wil je weten waar het IVT mee bezig is? Volg ze dan op Twitter: http://twitter.com/vuurwerkteam. Vragen stellen kan ook viavuurwerkteam.MN@gmail.com.

Melden kan!
Het melden van verdachte situaties kan via het nummer 112 of 0900-8844. Doe je liever anoniem melding? Dit kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.