Rijksoverheid

Lintje voor voorvechter van de Limburgse economie

Nieuwsbericht | 06-09-2011

Een verbinder die er voor zorgt dat mensen in beweging komen. Iemand die de Limburgse economie ook over de grens op de kaart heeft gezet.

Officier

Met die typeringen feliciteerde minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) de gouverneur van Limburg, Leon Frissen, met zijn benoeming tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

Floriade

Eén van de belangrijkste verdiensten van de gouverneur was het aantrekken van de Floriade, de wereldtentoonstelling voor tuinbouwproducten die in 2012 in Venlo plaatsvindt. 'Dankzij Frissen kan de Nederlandse tuinbouw aan de rest van de wereld laten zien wat het in huis heeft,' aldus minister Verhagen. 'Daarmee heeft hij een echte bijdrage geleverd aan de Nederlandse economie.'

Sterke samenwerking

Ook heeft Frissen bijgedragen aan de kracht van het Zuid-oosten van Nederland. Verhagen: 'Zijn vermogen om mensen bij elkaar te brengen heeft de regio geen windeieren gelegd. De Limburgse economie profiteert mede dankzij hem van een sterke samenwerking met Noord-Brabant en de aangrenzende provincies in België en Duitsland.'

Openbaar bestuur

Frissen is gouverneur tot 1 oktober 2011. Daarvoor was hij onder meer lid van de Tweede Kamer en burgemeester van Horst aan de Maas. Onlangs is hij toegetreden tot de Raad voor het Openbaar Bestuur.