Gemeente Noordwijkerhout


Week van de alfabetisering

Alfabetisering

6 september 2011

Doe mee aan taalactiviteiten

Van maandag 5 september tot en met zondag 11 september is het de Week van de Alfabetisering. Anderhalf miljoen volwassenen hebben grote lees- en schrijfproblemen en ook veel kinderen kampen onnodig met taalachterstanden. De stichting "Lezen en Schrijven' wil verenigingen, instellingen, volwassenen en kinderen oproepen om activiteiten te organiseren om iedereen in Nederland te stimuleren om mee te doen aan taalactiviteiten.
Het thema van de week is dan ook "DOE MEE". Ook in onze regio vinden tal van activiteiten plaats.

Op donderdag 8 september van 10 tot 12 uur, speelt theatergroep "De Koning Speelt" de voorstelling "Smoesjes". Deze voorstelling toont de onbesproken problematiek van het niet goed kunnen lezen en schrijven op komische wijze. U bent van harte welkom in de bibliotheek van Lisse. De entree is gratis.

In de bibliotheek van Noordwijkerhout is een plein ingericht met een verscheidenheid aan boeken, speciaal voor laaggeletterden.

Ben je tussen de 8 en 14 jaar oud? Dan ben je - samen met je ouders - op zaterdag 10 september vanaf 11.30 uur van harte welkom op het slotfeest in Theater Carré in Amsterdam. Alle aanwezige kinderen maken daar samen Het Langste Gedicht van Nederland onder leiding van Isolde Hallensleben en Prinses Laurentien. De kaarten zijn gratis zolang de voorraad strekt en te reserveren via 0900 25 25 255. Houd rekening met geringe administratie- en portokosten.