FNV

Samenwerking metaalwerkgeversorganisaties FME en FWM is kans voor betere arbeidsvoorwaarden

05-09-2011

De aangekondigde samenwerking tussen de vereniging FME-CWM en de werkgeversorganisatie voor de Metaal en Techniek (FWM) moet volgens FNV Bondgenoten leiden tot betere afspraken over arbeidsvoorwaarden voor de gehele metaalsector.

Jos Brocken, bestuurder FNV Bondgenoten grootmetaal: "Wij juichen dit toe, omdat een samenwerking kansen biedt om vaklieden nog beter inzetbaar te maken in de hele metaalsector. Maar daarbij mag niet zo zijn dat de werkgevers hiermee bestaande afspraken gaan proberen uit te hollen binnen de grootmetaal en kleinmetaal."

Jan Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten kleinmetaal: "De voordelen zitten er vooral in dat het eenvoudiger kan worden om van baan te veranderen binnen de metaalsector zonder verlies van arbeidsvoorwaarden. Ook kan het bijdragen aan een betere organisatie van de arbeidsmarkt en opleidingen in de metaal. Zodat mensen als het nodig is makkelijker kunnen overstappen naar een andere baan in de metaalsector."

In de kleinmetaal (Metaal en Techniek) werken ongeveer 330.000 werknemers bij ruim 30.000 verschillende bedrijven. In de grootmetaal werken ongeveer 140.000 werknemers.