Rijksoverheid

Nieuwsoverzicht DigiNotar-problematiek

Nieuwsbericht | 06-09-2011

Minister Donner (BZK) heeft bekend gemaakt dat in juli bij het bedrijf DigiNotar elektronisch is ingebroken. Deze organisatie verzorgt de certificaten voor onder meer overheidswebsites waarmee de veiligheid wordt gegarandeerd. Na de hack zijn onechte beveiligingscertificaten in omloop gekomen. De overheid onderzoekt samen met het bedrijfsleven de gevolgen van de inbraak. De overheidswebsites maken nu gebruik van vervangende veiligheidscertificaten.

* Vraag en antwoord over DigiNotar

* Telefoonummers voor extra informatie

* Nieuwsberichten

* Kamerstukken

Vraag en antwoord over DigiNotar

Uiteenlopende situaties komen aan bod in de vragen en antwoorden over de problemen met de DigiNotar-beveiligingscertificaten.

Telefoonummers voor extra informatie

Informatie voor bedrijven die de certificaten gebruiken Voor de zakelijke markt is meer informatie over het wijzigen van certificaten te verkrijgen op www.logius.nl of per telefoon 0900-5554555 (op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur).

Publieksinformatie
Voor vragen van het publiek (dus niet voor bedrijven of overheidsinstanties) is het informatienummer 0800-1351 (6 september tot 21.00 uur, daarna op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Nieuwsberichten

Overheid zegt vertrouwen in de certificaten van Diginotar op (3 september 2011)
Gebruikers kunnen bij het benaderen van overheidssites de melding krijgen dat deze websites niet langer betrouwbaar zijn. Dat blijkt uit een onderzoek door ICT-beveiligingsbedrijf Fox-IT.

Aanpak DigiNotar-problematiek (5 september 2011) De overheid onderzoekt samen met het bedrijfsleven de gevolgen van de problemen met de beveiligingscertificaten voor websites die zijn uitgegeven door DigiNotar.

Gezamenlijke aanpak kabinet en bedrijfsleven DigiNotar-problematiek (5 september 2011)
Het kabinet heeft een reeks concrete maatregelen genomen ten aanzien van de veiligheid van internet. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer.

DigiD weer veilig (6 september 2011)
Mensen met een DigiD kunnen deze weer veilig gebruiken. Dat betekent dat de uitvoeringsorganisaties hun dienstverlening kunnen hervatten.

Kamerstukken

Kamerbrief Digitale inbraak DigiNotar (5 september 2011) Met deze brief informeren de ministers van BZK en VJ de Tweede Kamer over de digitale inbraak bij DigiNotar en over het rapport dat Fox-IT daarover schreef.

Documenten en publicaties

DigiNotar public report version 1

Het rapport van Fox-IT over de digitale inbraak bij DigiNotar.

Rapport | 05-09-2011 | BZK

Zie het origineel