MX ofwel Media-X-change - MAGIX presenteert nieuwe productfocus

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110906 --

Niet alleen mobiele telefoons worden slimmer, ook het dagelijkse gebruik met multimedia. De over de laatste jaren steeds groeiende hoeveelheid digitale audiovisuele media en de daarbij behorende hardware zijn een bewijs hiervoor. Bij deze ontwikkeling richt de Berlijnse multimediaspecialist MAGIX zijn consumentenproducten van het komende seizoen met name in op de uitwisseling van media en communiceert dit onder de term Media-X-change, afgekort MX.

Of het nu foto, video, audio of andere gegevens zijn: met nieuwe producten van de MX-generatie kunt u gemakkelijk media met andere MAGIX-programma's uitwisselen, eenvoudiger op het internet presenteren, in de Cloud opslaan en weer oproepen. Niet alleen bij smartphones, ook bij digitale camera's, camrecorders en (tablet-)pc's is multifunctionaliteit en multimedialiteit van zelfsprekend.

Jürgen Jaron, voorzittter van de MAGIX AG, legt de nieuwe productfocus als volgt uit: „Wie 'audio' zegt, moet ook 'visueel' zeggen. Omgekeerd zijn video's zonder passende geluidsbewerking ondenkbaar. Daarom is flexibel omgaan met en het uitwisselen van media belangrijker dan ooit. Media-X-change was altijd al de "gevoelde" merkkern van MAGIX, want de eerste Music Makers lieten al verschillende bestandsformaten toe, die u flexibel in de bewerking kon integreren. Tegelijkertijd is Media-X-change de kern van onze visie, de grenzen van onze software te overschrijden, de bewerkte media overal beschikbaar te maken en met anderen te delen.

Nieuwe MX-serie van MAGIX: klaarzetten voor Media-X-change

Op het technische gebied zijn reeds talrijke elementen van de Media-X-change gerealiseerd. De virtuele geluidsstudio's en videobewerkingsprogramma's van MAGIX maken bijvoorbeeld het uploaden van media in sociale netwerken zoals Facebook of YouTube mogelijk. Een andere stap in de richting van de nieuwe MX-visie wordt als eerste gepresenteerd door het MAGIX Music Maker MX. Dit zal het menupunt Delen bevatten, waarmee u de zelfgeproduceerde achtergrondmuziek direct naar het arrangement van MAGIX Video deluxe en Video easy kunt sturen.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6850488&lang=nl

CONTACT:
MAGIX AG
Tom Schwarzer
+49 (0) 30-29392-331

tschwarzer@magix.net

Ticker_symbol GER:MGX
ISIN DE0007220782