Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam / IJmuiden aan Zee, 26 augustus 2011

HISWA te Water: Een uitgebreid programma voor de bootliefhebber

Luxe zeiljachten, indrukwekkende motorkruisers, stoere sportboten en smaakvolle sloepen: bootliefhebbers kunnen niet om de HISWA te water heen. Zeejachthaven Marina Seaport IJmuiden vormt van dinsdag 6 t/m zondag 11 september het sfeervolle decor van deze meest complete 'in-water bootshow' van Europa met volop actie op en rond het water. Adrenalineverhogend of rustzoekend? Back-to-basic of optimaal comfort? Zoet of zilt? Windkracht of stevige PK's? De HISWA te water 2011 is hét evenement om te genieten van boten in alle soorten en maten en om kennis te maken met actieve watersporten.

Nieuw in 2011
Dit jaar worden voor het eerst zijn de actieve watersporten toegevoegd aan het programma zoals kitesurfen, blokarten, roeien, stand up paddling etc. Op de website staat het activiteitenprogramma voor de precieze data en tijden van demonstraties en workshops. Ook nieuw dit jaar is de proefvaartsteiger, waar boten getest kunnen worden op kracht, snelheid en comfort.

Uitgebreid programma
Er is een uitgebreid aanbod van sloepen, sportboten, motorjachten, RIBs (powerboats), consoleboten, open zeilboten, kajuitzeiljachten en luxe catamarans, met diverse bootlengtes. De schepen kleiner dan 7 meter staan op de kade en de schepen groter dan 7 meter liggen in het water. Op de kade is een breed aanbod van nautische producten en diensten en er zijn verschillende culinaire aanbieders. Er zijn verschillende activiteiten op en rond het water zoals: workshops, lezingen en demonstraties. Voor de openingstijden en tarieven, kijk op www.hiswatewater.nl

Vanaf Amsterdam (achter Centraal Station) vaart elk half uur de draagvleugelboot van Fast Flying Ferry naar het Pontplein in Velsen en van daaruit gaat bus 82 naar IJmuiden aan Zee. Verder vertrekt vanaf de Manixstraat elk half uur buslijn 82 naar IJmuiden aan Zee.

Locatie: Marina Seaport IJmuiden, Kennemerboulevard 540, 1976 EM IJmuiden Voor auto navigatie: Kennemerboulevard 250, IJmuiden