Politie Brabant Zuid-Oost

Groep jongeren pleegt openlijk geweld; politie zoekt getuigen en mogelijke slachtoffer(s)

Deurne , 06-09-2011 o Een groep jongeren heeft zondagavond tussen 19.45 uur en 20.15 uur een spoor van vernielingen achtergelaten. Daarnaast worden zij verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen. Hiervan werd in ieder geval een 30-jarige wielrenner uit Roggel (L) slachtoffer. Mogelijk dat er meerdere slachtoffers zijn, die zich nog niet bij de politie gemeld hebben. Op de Meester de Jonghlaan is kort daarna een viertal jongeren aangehouden die voldeden aan het doorgegeven signalement. Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 2 x 14, 15 en 17 jaar, allen afkomstig uit Deurne.

Spoor van vernielingen

Op onder andere de Oude Liesselseweg, Liesselseweg en Hendrik Mesdagstraat is een spoor van vernielingen door de groep achtergelaten. Bij de politie kwamen verschillende meldingen binnen over lawaai, wildplassen en het achterlaten van rotzooi. Daarnaast werden brievenbussen vernield en (bier)flessen op straat kapot gegooid.

Mishandeling en intimidatie

De 30-jarige wielrenner kwam rond 20.10 uur ten val op de Liesselseweg, nadat zijn medefietser door iemand uit de groep werd geduwd. Beiden werden vervolgens door de jongeren geïntimideerd. De man kwam lelijk ten val en liep verschillende kneuzingen en schaafwonden op.

Mogelijk meer slachtoffers

De politie heeft het vermoeden dat mogelijk meer mensen slachtoffer zijn geworden van vernielingen of geweld door deze groep. Voor het doen van aangifte kunnen mensen contact opnemen met politie Deurne via 0900-8844. Ook getuigen kunnen zich op dit telefoonnummer melden. Anoniem informatie doorgeven, kan door contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanhoudingen en onderzoek

Het aangehouden viertal is meegenomen naar het politiebureau waar ze in verzekering gesteld zijn voor verder onderzoek. Eén van de jongens verzette zich hevig bij de aanhouding. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.