Gemeente Soest

EURnergiek Soest op 7 september

12 augustus 2011

Op woensdag 7 september organiseert de gemeente Soest een tweede EURnergiek Soest avond. Deze avond staat geheel in het teken van energiebesparing in huis. De gemeente Soest wil op die manier eigenaren van woningen ondersteunen bij het besparen van energie. En energie besparen is niet alleen geld besparen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu.

Afgelopen voorjaar organiseerde de gemeente Soest voor de eerste keer een EURnergieke avond. Vanwege de grote belangstelling houdt zij op 7 september nogmaals een EURnergieke avond. De avond begint met een presentatie van de EURnergielekscan van Soest.

Met een thermografische camera zijn in februari 2011 alle woningen van Soest gefotografeerd. Via deze EURnergielekscan kunnen huiseigenaren zien of er energie weg `lekt' via het dak van uw woning. Vervolgens geven deskundigen waardevolle tips over energiebesparing en duurzaam wonen.

De avond wordt afgesloten met een informatiemarkt dat in het teken staat van energiebesparing. Kortom: een avond waarmee inwoners een steentje kunnen bijdragen aan de verbetering van het milieu én die bovendien interessant kan zijn voor de portemonnee.

EURnergielekscan

Vanwege de grootte van de zaal worden huiseigenaren gevraagd zich voor 26 augustus aan te melden voor deze avond. Dit kan per e-mail via het e-mailadres energiek@soest.nl. Huiseigenaren die 7 september niet aanwezig kunnen zijn, maar wel willen weten of en hoeveel energie weg `lekt' via het dak van hun woning, kunnen de EURnergielekscan ook op Energiek Soest terug vinden.