Gemeente Wassenaar

Open Monumentenavond

Aan de vooravond van Open Monumentendag wordt op woensdag 7 september 's avonds in De Paauw een thema-avond georganiseerd over hergebruik van monumenten. Organisator is het Comité Open Monumentendag van de Historische Vereniging Oud Wassenaer.

Na een openingswoord van burgemeester Jan Hoekema worden twee lezingen gehouden. Ed Janson, auteur van tal van boeken over de geschiedenis van Wassenaar, gaat onder de titel 'Een tweede leven voor monumenten' in op het hergebruik van monumenten. Daarna komt Carl Doeke Eisma, molenaar van de Windlust, met de lezing 'hergebruik of slopen?' Hij gaat in op het hergebruiken van windmolens, met uiteraard de nodige aandacht voor de markante korenmolen in het hart van Wassenaar.

Na deze lezingen wordt een nieuw boek over Wassenaar gepresenteerd. Het is de prachtig uitgevoerde herziene uitgave van 'Wassenaar in Woord en Beeld/ in Words and Pictures', een tweetalige, geheel in kleur uitgevoerde monumentengids. Dit boek zal op de avond voor EUR 15 verkrijgbaar zijn. De avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en is voor belangstellenden gratis toegankelijk.
* 22 augustus 2011