Gemeente Eindhoven

Bomruiming op terrein Constant Rebecque Kazerne op 7 september

Op het terrein van de Constant Rebecque Kazerne (toekomstige Internationale School Eindhoven) aan de Oirschotsedijk is een niet-ontplofte vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De bom, een Amerikaanse 250-ponder, wordt op woensdag 7 september onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg moeten de medewerkers en bewoners van de kazerne tijdelijk hun werkplek en woning verlaten. Ook sluit de gemeente de Oirschotsedijk ter hoogte van de kazerne af tussen 9.00 en 13.00 uur. Betrokkenen zijn hierover geïnformeerd.

In het kader van deze bomruiming werkt een groot aantal overheidsdiensten samen met de gemeente Eindhoven. Een belangrijke rol is weggelegd voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) die het explosief onschadelijk zal maken (`ruimen'). De politie regio Brabant Zuid-Oost, afdeling Strijp controleert of de veiligheidszone is ontruimd en verzorgt de bewaking van dit gebied. Verder verlenen de GHOR en de brandweer ook hun medewerking.

Noodverordening

Op woensdag 7 september treedt om 8.00 uur een noodverordening in werking in verband met de handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar. Deze geldt vanaf dat moment voor 24 uur dan wel tot een nader door de burgemeester van te stellen tijdstip.

Noodverordening 7 september 2011

auteur: Gemeente Eindhoven