Gemeente Dongen

Publicatiedatum: 1-9-2011

Buurtsignaal: Samen denken en doen in Oud-Dongen

Op woensdagavond 7 september 2011 wordt voor bewoners van Oud-Dongen een informatieavond gehouden over Buurtsignaal. Dit is een nieuw project (pilot) onder coördinatie van de politie. Het betreft een onderzoeksmethode waarbij bewoners en ondernemers meer grip proberen te krijgen op problemen in hun eigen wijk. Doel: het (verder) verbeteren van leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

De avond wordt gehouden in café zaal restaurant Aurora, Kerkstraat 43 in Dongen en begint om 19.30 uur. Half juni jongstleden is de pilot begonnen en op deze avond worden de eerste resultaten gepresenteerd. Iedereen is welkom, ook inwoners van Oud-Dongen die tot nu toe (nog) niet bij Buurtsignaal betrokken zijn, maar hun wijk wel een warm hart toedragen.

Motto
Het motto van Buurtsignaal is samen denken en doen. Iedereen die een rol heeft in de wijk (bewoners, ondernemers, wijkraad) en professionele partners (gemeente, welzijnsorganisaties, politie en woningstichting) werken hierbij actief samen. Gezamenlijk pakken ze zaken aan zoals criminaliteit, overlast en vormen van asociaal gedrag. Wat hieronder wordt verstaan, bepalen de bewoners zelf. Dat is immers voor iedereen verschillend en heeft alles te maken met de heersende normen en waarden.

Wie?
In Oud-Dongen zijn naast diverse bewoners ook Ton Holtkamp (gemeente Dongen), Ron Michielsen (wijkraad Oud-Dongen), Ingrid van Dijk (Vieya) en wijkagent Jan Volleberg van het politieteam Gilze Rijen-Dongen actief bij Buursignaal betrokken.

Burgemeester
Burgemeester Simone Dirven van Aalst is een warm voorstander van Buurtsignaal. ,,Het is belangrijk dat je in een wijk of buurt informatie met elkaar deelt. Heb jij ook gezien wat ik heb gezien? Moeten we dat niet doorgeven aan de wijkagent? Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Het is samen denken, maar vooral ook samen doen. Geef er een goed gevolg aan. Op die manier kan Buurtsignaal zijn waarde bewijzen in de praktijk, aldus de burgemeester.

Informatie
Bent u als betrokkene van Oud-Dongen geïnteresseerd in Buurtsignaal? Neem voor meer informatie contact op met politieagent Ine van der Welle, coördinator van de pilot Buurtsignaal, telefoon 0900-8844 of e-mail ine.van.der.welle@mw-brabant.politie.nl