Ingezonden persbericht


Persbericht

VROEGE KERST(POST) IN OVERIJSSEL DIT JAAR

Zwolle, 24 augustus 2011 ­ Vandaag start de kaartverkoop van 'Welbehagen', een zwarte kerstkomedie die in september langs Overijsselse huiskamers trekt. Actrices Trudie Lute en Julia van de Graaff ontwikkelden de voorstelling samen met regisseur Victor Mentink en toneelschrijver Rob de Graaf, in opdracht van de provincie Overijssel en in samenwerking met stichting KUNSTEN OP STRAAT. Om geïnteresseerden op een originele wijze te attenderen op de voorstelling, is een website ontwikkeld voor het verzenden van vroege (digitale) kerstkaarten.

'Welbehagen' schetst het leven van twee alleenstaande zussen, belast met de mantelzorg voor hun zieke moeder met wie zij nog altijd samenwonen. De zussen Nancy en Carolien Groot maken van hun hobby hun werk als zij in 1995 hun stand op de permanente Kerstbeurs in Düsseldorf openen. Maar de zussen moeten nu aan zichzelf en aan elkaar bekennen dat ze handelen vanuit een kerstgedachte waar geen vraag meer naar is. Avond aan avond reizen ze rond in hun met handelswaar volgestouwde camper -waarin ze nu ook wonen- en bieden hun kaartenmaakcursus aan bij de mensen 'thuis'.

BIJ OVERIJSSELAREN THUIS
Bijzonder aan de voorstelling zijn de locaties. Overijsselaren stellen hun huiskamer beschikbaar om de dames het juiste intieme decor te bieden. In een gezelschap van gemiddeld 25 personen onthullen de zussen het geheim van de ultieme zelfgemaakte kerstkaart én van hun eigen leven. Alleen de aftrap van de tournee op woensdag 7 (try-out), donderdag 8 (première) en vrijdag 9 september kent een royalere locatie: Herberg de Pol in Diepenheim. Vervolgens worden (bijzondere) huizen aangedaan in Ootmarsum, Zwolle, Almelo, Denekamp, Oldenzaal, Raalte, Deventer, Hengelo en Dalfsen.

KERSTPOST
Vanaf nu is het mogelijk om kaarten à ¤ 7,50 (try-out ¤ 5,-) te reserveren voor 'Welbehagen' via beeldvanoverijssel.nl. Om op een originele en opvallende manier mensen te attenderen op de voorstelling, kunnen geïnteresseerden nu al een digitale (of echte) kerstkaart versturen naar vrienden, familie en bekenden. Dat kan via dezelfde website, maar ook rechtstreeks via beeldcard.nl.

DE MAKERS
Actrice, regisseur en dramaturge Trudie Lute is onder meer bekend van gezelschap Golden Palace en de film 'Ja Zuster, Nee Zuster' (2002). Julia van de Graaff speelde bij MightySociety, Golden Palace en Productiehuis Zeelandia. Ook is zij bekend van televisieseries als Dankert & Dankert en SpangaS. Het scenario van 'Welbehagen' is mede geschreven door Rob de Graaf, een van de beste toneelschrijvers van Nederland. Zijn recente toneeltekst 'Met Joran aan zee' (2009) trok de afgelopen twee seizoenen succesvol langs de Nederlandse theaters, met Sanne Vogel in een hoofdrol. 'Welbehagen' is gemaakt in opdracht van de provincie Overijssel en wordt geproduceerd i.s.m. KUNSTEN OP STRAAT.


---



Ingezonden persbericht