Ingezonden persbericht


Samen sporten

Op 7 september organiseren de Parkschool en het Christelijk Gymnasium Utrecht een gezamenlijk sporttoernooi voor hun leerlingen. Het idee is ontstaan vanuit de kinderen zelf. Vorig schooljaar hebben de kinderen van de Parkschool, ambassadeurs, overleg gehad met leerlingen uit de leerlingenraad van het CGU om te praten over samenwerking. De kinderen ontmoeten elkaar regelmatig in de voetbalkooi in het Molenpark. Daaruit bleek dat het prettig kan zijn als de onderlinge contacten verder worden aangehaald.

Sport verbroedert
De gymdocenten van beide scholen hebben samen teams gemaakt van leerlingen uit groep 6 tot en met 8 van de Parkschool en van de onderbouw van het gymnasium. Deze gemengde teams gaan in een sportief toernooi met elkaar de uitdaging aan. Er zijn mooie prijzen te winnen. "Maar de mooiste prijs is uiteraard dat we elkaar beter leren kennen en vaker gezamenlijk een balletje kunnen trappen", aldus Panajiotis uit groep 8 van de Parkschool. Ook Oeds (groep 7) heeft veel zin in het voetbaltoernooi. "Ik vind het leuk om in de voetbalkooi te voetballen, maar soms is het moeilijk om eerlijke teams te maken."

"Het is de bedoeling dat we met de leerlingen van beide scholen afspraken maken over het gebruik van de voetbalkooi. Met 20 tegen 20 kun je onmogelijk goed voetballen. We willen een limiet instellen, maar toch zoveel mogelijk kinderen aan bod laten komen. Deze afspraken presenteren we volgende week", aldus meester Onno, vakleerkracht bewegingsonderwijs Parkschool.

Samenwerking
Sinds twee jaar werken deze scholen uit Lombok samen. Leerlingen van het Christelijk Gymnasium doen hun maatschappelijke stage op de Parkschool in Lombok. Ze helpen kinderen met spelling, oefenen de CITO-toets en beheren samen de voetbalkooi en geven muziekles.

www.parkschool-utrecht.nl

www.cgu.nl
-----

Noot voor redacties

Noot voor redactie/