GVB


Schmeink algemeen directeur GVB

Bart Schmeink

7 september 2011

Per 1 december 2011 treedt drs. B.C. (Bart) Schmeink aan als algemeen directeur van GVB.
Schmeink komt over van Merseyrail waar hij managing director was. Merseyrail is een stadsgewestelijk vervoerbedrijf in het Noordwesten van Engeland. Ook is Schmeink werkzaam geweest bij ProRail, ondermeer als productie directeur Verkeersleiding. Zijn brede ervaring levert een goede basis voor de positie van algemeen directeur GVB.

GVB gaat spannende tijden tegemoet, gelet op bezuinigingen en de (mogelijke) aanbesteding die door de minister van Infrastructuur en Milieu zijn aangekondigd. Bart Schmeink laat weten hierin een belangrijke rol voor zichzelf te zien: "GVB is een fantastisch bedrijf in het hart van Amsterdam. GVB levert een belangrijke bijdrage aan de mobiliteit van de stad en de regio. Die belangrijke functie kunnen we nog verder uitbouwen. Mijn ervaring op het gebied van aanbestedingen, klantrelaties en het werken in een commerciële omgeving van een openbaar aanbesteed stadsgewestelijk vervoerbedrijf in Liverpool geeft mij een goede basis om GVB succesvol te laten zijn in de komende jaren. Ik heb er veel zin in om in Amsterdam te beginnen en samen met de andere directieleden en alle andere collega's te werken aan een sterk en betrokken GVB".

Aad Veenman, voorzitter van de Raad van Commissarissen van GVB: "In turbulente tijden is een voltallige directie van groot belang. Met de komst van Bart Schmeink staat er samen met Adrie Bolier (directeur Vervoer) en Pieter Schotte (directeur Middelen) een ter zake kundig en ervaren team.
Voor de commissarissen was het van groot belang om een algemeen directeur te vinden met relevante bedrijfservaring. Met Bart Schmeink als aanvoerder van het directieteam kan GVB haar positie als vervoerder in de Amsterdamse regio nog verder versterken".