Gemeente Vlaardingen



-

Eerste paal Koggehaven geslagen

06-09-2011 |

Donderdag 1 september is de eerste paal voor de haven op het nieuwe bedrijventerrein Koggehaven geslagen door wethouders Versluijs en De Vries. De Koggehaven is een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein aan het water, aan de westkant van Vlaardingen. Diverse (watergebonden) Vlaardingse bedrijven willen zich hier vestigen.

wethouder De Vries en Versluijs bij kraan op de Koggehaven Ron van Rossum

Met het slaan van de eerste buispaal wordt gestart met de realisatie van een nieuwe kadeconstructie wat in juni 2012 leidt tot een nieuwe haven met een open verbinding naar de Nieuwe Waterweg.

Op het terrein ten westen van het industrieterrein Vergulde Hand ligt een zandlichaam. Het zand is afkomstig van het industrieterrein Koggehaven en is daar als belasting gebruikt. Om kosten te besparen heeft de gemeente het zand niet afgevoerd maar gebruikt als belasting voor een toekomstige ontwikkeling. Het zandbed is neergelegd om de grond gedurende drie jaar te belasten om een tweede ontsluiting van het huidige terrein Vergulde Hand te realiseren en mogelijk als ontsluiting voor een nieuw te ontwikkelen industriegebied. Besluitvorming over dit nieuw te ontwikkelen industriegebied moet overigens nog plaatsvinden.

kraan aan de koggehaven

Neem voor meer informatie contact op met de accountmanager, telefoon (010) 248 4000 of via e-mail.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000