Gemeente Alkmaar


Exploitanten gezocht voor tijdelijk strand op Overstad

Alkmaar, 7 september 2011

Overstad wordt de komende jaren ontwikkeld tot een levendig nieuw onderdeel van de Alkmaarse binnenstad. Het college van B&W wil deze ontwikkelingen op een positieve manier ondersteunen. Daarom zijn zij van plan om voor 2012 een tijdelijk strand met bijbehorend paviljoen op Overstad mogelijk te maken.

De gemeente gaat dit strand faciliteren, maar niet zelf exploiteren. Hiervoor is de gemeente op zoek naar geïnteresseerden die het strand en bijbehorende paviljoen kunnen exploiteren. Het tijdelijke strand wordt gerealiseerd bij de Tesselsebrug, ter hoogte van de aanlegplaats.

Victor Kloos (OPA): "Overstad is in ontwikkeling, zowel op de korte als de lange termijn. De komende jaren krijgt het de uitstraling die het verdient: die van dynamisch onderdeel van de binnenstad. Een tijdelijk strand met een uitnodigend paviljoen, verhoogt deze uitstraling en draagt bij aan de levendigheid op Overstad."

Openbare inschrijving
Om zoveel mogelijk ideeën te genereren en verschillende exploitanten een kans te geven wordt er een openbare inschrijving georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen tot 7 oktober 2011 een uitgewerkt plan indienen, die voldoet aan de gestelde randvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn te vinden op www.alkmaar.nl/overstad.

Toetsingscommissie
De ingediende plannen worden beoordeeld door een toetsingscommissie, bestaande uit afgevaardigden van de gemeente Alkmaar, Nieuwoverstad CV en Overstad-ondernemers. De toetsingscommissie geeft vervolgens een advies aan het college. Het uiteindelijke besluit wordt genomen door het college.