Reaal


Nieuwbouw Alkmaars REAAL-kantoorpand van start

Alkmaar, 7 september 2011

Bouw nieuw Alkmaars REAAL-kantoorpand van start

Op maandag 5 september is met vereende krachten de symbolische eerste paal geslagen van het nieuwe REAAL-kantoor in Alkmaar. Deze ceremonie markeerde de start van de werkelijke bouw. REAAL heeft het voornemen om het kantoor in de zomer van 2013 in gebruik te nemen.

Het circa 11.000 m2 -tellende kantoor van REAAL komt te staan aan de noordzijde van het centraal station, op de hoek van de Helderseweg, met een half verdiepte parkeergarage. Het nieuwe kantoorpand biedt straks plek aan ongeveer 950 werknemers.

Kaaskoppenwerkgever

Dick Okhuijsen (Raad van Bestuur SNS REAAL): âWe zijn verheugd dat het eindelijk zover is en met de bouw gestart gaat worden. We zijn blij om in Alkmaar te blijven. De plannen voor de bouw zijn ontstaan omdat we in de regio in enkele jaren hard gegroeid zijn tot een van de grootste werkgevers. We zijn ervan overtuigd dat we straks een prettige en duurzame werkomgeving hebben gecreëerd. We zien onze wens in vervulling gaan om het aantal locaties in de regio Alkmaar terug te brengen tot twee bij elkaar gelegen panden waardoor collegaâs elkaar nog makkelijker kunnen vinden.â

Oplevering

De oplevering van het pand staat gepland voor eind 2012. Het zal duren tot zomer 2013 voor de medewerkers het pand kunnen betrekken. Het nieuwe kantoorgebouw wordt helemaal geschikt gemaakt voor Het Nieuwe Werken.