Ingezonden persbericht


Persbericht: Het Geluid van Graan | De Zwarte Silo komt tot leven | Fysiek Muziektheater op locatie door BOT.

Wie de A1 verlaat en Deventer binnenkomt ziet, als je de haven gepasseerd bent, twee monumentale silo's aan je rechterhand. Een zwarte en een hoge grijze. Decennia werd hier onder andere graan in op- en overgeslagen. De laatste jaren zijn ze in onbruik geraakt en is het stil geworden in deze gezichtsbepalende silo's.

Toen de zwarte silo nog in gebruik was, was het een gebouw vol geluiden. Het geluid van graan, gebonk van machines, aanmerende boten, aan en af rijdende vrachtwagens met de spelende radio op de achtergrond. Een kakofonie van klanken die een levend gebouw kenmerken.

Maar de Zwarte Silo komt opnieuw tot leven!
Speciaal voor de open monumentendag(en) gaat productiehuis ON samen met de groep BOT (Beu, Audiomachinist, Odd Enjinears) de Zwarte Silo zijn geluid weer terug geven:

Knarsend en piepend komen de roestige machines weer in beweging. De zelfgebouwde machines van audiomachinist Geert Jonkers, die ook de machine voor popgroep De Staat bouwde, vullen de Silo met nieuwe klanken, rook en vuur. Samen met de rauwe Nederlandstalige teksten van BOT vormen zij 'Het Geluid van Graan ', een nieuw locatieproject van BOT.

Voor dit speciale project wordt de Zwarte Silo door BOT nog één keer tot de zo karakteristieke nok toe gevuld: met geluid van de Silo, zelfgebouwde machines en raspende liedjes. Een rauw en bijzonder muziekspektakel van ongeveer 25 minuten op een bijzondere locatie. Website: Geluid van Graan | Video teaser

Per voorstelling zijn er maximaal 40 staanplaatsen beschikbaar. 7 september 20.00 Koop kaartje / 21.00 Koop Kaartje (Try Out) 8 september 20.00 Opening voor genodigden
8 september 21.00 Koop Kaartje (Première)
9 september 20.00 Koop Kaartje / 21.00 Koop Kaartje 10 & 11 september van 11.00 tot 16.00 elk uur (gratis toegankelijk)

Locatie: De Zwarte Silo | Zuiderzeestraat 2 | Deventer | Routebeschrijving

Vooraf en na de show kunnen de bezoekers een drankje drinken in de -met hout betimmerde-Zeecontainerbar van kunstenaarsinitiatief WILLIE.

Het Geluid van Graan is een productie van ON in samenwerking met poppodium Het Burgerweeshuis en de stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED). De voorstelling wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.