Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Groningen, 25 augustus 2011

HOTDOCS

De wereld waarin wij leven is soms vreemder dan je kunt verzinnen. Reden genoeg om te beginnen met de serie Hotdocs: een selectie van de meest spraakmakende documentaires van het afgelopen jaar. Vanaf dit najaar vertoont ForumImages iedere eerste woensdagavond van de maand een importdocumentaire die op geheel eigen wijze een klein deel van onze leefwereld laat zien. De films stemmen tot nadenken, zijn informatief, verrassend, uitdagend, vermakelijk of ronduit hilarisch, maar bieden altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

De eerste film in deze documentairereeks is het lichtvoetige Love etc.

LOVE ETC.
Jill Andresevic, Verenigde Staten, 2010, video kleur 94 minuten, Engels gesproken, niet ondertiteld Filmmaakster Andresevic volgde vijf koppels in New York die ieder in een andere liefdesfase zijn aanbeland: de eerste verliefdheid, het huwelijk, het stichten van een familie, opnieuw beginnen en eeuwigdurende liefde. De Braziliaanse emigrant Gabriël (18) en zijn vriendin Daniëlle beginnen aan hun eerste serieuze relatie. Chitra en Mahendra staan op het punt in het huwelijksbootje te stappen Scott, een homoseksuele vrijgezel, heeft een kinderwens, maar staat voor de keuze tussen carrière of gezin. Ethan, pas gescheiden en vader van twee, is op zoek naar een nieuwe levenspartner. Albert en Marion tenslotte, zijn al achtenveertig jaar gelukkig getrouwd. Zij is dementerend, hij verzorgt haar in de herfst van hun leven. De verschillende personen zijn even divers als New York, de stad waaraan deze lichtvoetige documentaire tegelijkertijd een ode brengt.

LOVE ETC.
Woensdag 7 september, 20.30 uur
ForumImages, Hereplein 73, Groningen
Entree: ¤5,50 (kortingen zijn geldig)
Reserveren: 050 3312 04 33
www.forumimages.nl

HOTDOCS - Iedere eerste woensdagavond van de maand Woensdag 5 oktober - People I could have been an maybe am & Because we are visual Twee documentaires over internet en beeldcultuur: in 'People' wordt met de camera van een gsm door de muren van het anonieme Londense stadsleven gebroken. 'Because We Are Visual' is een poëtische documentaire die de kijker onderdompelt in de virtuele ruimte van videoblogs. Woensdag 2 november - Les deux de la vague
Fascinerende documentaire met bijzondere archiefbeelden over de werkwijze, vriendschap en verwijdering tussen Jean-Luc Godard en François Truffaut. Woensdag 7 december - LENNONYC
Deze docu blikt met obscuur archiefmateriaal en diepgaande interviews met vrienden en muzikanten terug op de laatste jaren van het leven van John Lennon.