Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Woensdag 7 september 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is Els Kuijpers over haar boek ' Ootje Oxenaar. Ontwerper en opdrachtgever' . Oxenaar heeft na de oorlog tot medio jaren negentig de vormgeving van de publieke sector tot grote hoogte opgestuwd. Hij ontwierp bankbiljetten zoals de snip, de zonnebloem en de vuurtoren, en leidde twintig jaar de Dienst Esthetische Vormgeving van de PTT, destijds een van de belangrijkste publieke opdrachtgevers op het gebied van grafisch ontwerp in Nederland. Vanaf 1980 was hij persoonlijk adviseur van koningin Beatrix op het gebied van kunst en vormgeving. Kuijpers schreef een prachtig vormgegeven eerbetoon aan Oxenaar.

Gawie Keyser over Melancholia van Lars von Trier
Melancholia, de nieuwste film van de tegendraadse Deense regisseur Lars von Trier is een krachtige openingen van het nieuwe filmseizoen. We zien twee zusjes, de een depressief en dromerig, de andere daadkrachtig en praktisch aan de vooravond van 'het einde der tijden'. Een 'rampenfilm', maar wat gebeurt er precies?
Lees Gawies blog http://www.human.nl/blog-42410-film-als-droom

Ronde tafel over 10 jaar 'nine/eleven'
In hoeverre hebben de aanslagen op het World Trade Center in 2001 ons leven drastisch veranderd? Oude vijanden die het openbare leven op zijn kop zetten, zoals bijvoorbeeld IRA en ETA maakten plaats voor nieuwe. Na New York, waren er aanslagen in o.a. Londen en Madrid. Welke gebeurtenissen zijn er sindsdien direct te relateren aan de oorlog tussen de radicale islam en 'het westen'? Hebben we altijd adequaat gereageerd? Met Marcel Duyvestijn, journalist en blogger en Chris van der Heijden, historicus.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)