Woningcorporatie Ymere

Ymere hoofdsponsor Open Monumentendag 2011

16-8-2011

Ymere is voor de vierde maal op rij hoofdsponsor van de Open Monumentendag in Haarlem en Amsterdam op 10 en 11 september.

Dit jaar heeft de Open Monumentendag 2011 als thema Nieuw gebruik Oud gebouw en gaat over herbestemming. Bij herbestemming wordt vooruit gekeken en krijgen monumenten, ongeacht hun leeftijd, een nieuw leven en een nieuwe betekenis. Dit jaar er is aandacht voor de historie met een blik op de toekomst. Ymere bezit ruim 370 rijks- en gemeentelijke monumenten. De gebouwen uit het verleden die we een nieuwe toekomst hebben gegeven voegen kwaliteit toe aan de wijk.

Open Monumentendag Amsterdam
Naast het openstellen van een aantal van onze monumenten geven medewerkers van Ymere rondleidingen door onze panden en vertellen zij over de geschiedenis en de herbestemming van de gebouwen. De rondleidingen worden georganiseerd in samenwerking met Bureau Monumenten & Archeologie.

Meer informatie over de openstelling van onze monumenten en andere activiteiten in Amsterdam is te vinden
op www.amsterdam.nl/openmonumentendag

Open Monumentendag Haarlem
Ook in Haarlem bezit Ymere veel monumenten die het bekijken meer dan de moeite waard zijn. Dit jaar worden de monumenten de Greiner en de Ripperda opengesteld. Medewerkers van Ymere zijn aanwezig om te vertellen over de geschiedenis en herbestemming.

Binnenkort vindt u meer informatie over onze monumenten en andere activiteiten op de website van de Open Monumentendag in Haarlem.