Gemeente Overbetuwe


Landelijke Open Monumentendag 2011

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is de Landelijke Open Monumentendag. In Overbetuwe zijn dan verschillende monumentale gebouwen te bezichtigen. De officiële start in Overbetuwe is op zaterdag 10 september om 10:00 uur in Hofstede `Het Klaphek' in Randwijk.

De opening zal worden verricht door burgemeester Elisabeth Tuijnman van Overbetuwe. Zij zal dan ook het eerste exemplaar van het boek over hergebruik van monumenten in ontvangst nemen. Dit boek bevat beschrijvingen, in woord en foto, en interviews met eigenaren en bewoners van 58 hergebruikte en herbestemde Overbetuwse monumenten. Het is geschreven door de heren Jacques Zwartkruis en Wim Huijbrechts, van de Stichting Monumentenherstel Valburg en omstreken, ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de gemeente Overbetuwe en het 15-jarig jubileum van Stichting Monumentenherstel Valburg e.o.

Tijdens de Landelijke Open Monumentendag 2011 zijn in de gemeente Overbetuwe de volgende monumenten te bezoeken. Tenzij anders vermeld zijn de monumenten alleen op zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.