Project Gemeente Westland

Open Monumentendag

Zaterdag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur openen Westlandse monumenten hun deuren. Vrijwilligers staan klaar om u alles over deze monumenten te vertellen en u een kijkje te gunnen achter deuren die deze dag speciaal voor u worden ontgrendeld. Het is dit jaar voor de 25e keer dat er een Open Monumentendag plaatsvindt. Het thema dit jaar is: 'Nieuw gebruik - Oud gebouw', met in een aantal gevallen een duidelijke match tussen monumentale gebouwen en hun nieuwe functie, nieuwe betekenis, of zelfs nieuwe omgeving.

De Open Monumentendag wordt geopend door wethouder Arne Weverling (cultuur en historisch erf-goed). Hij geeft hiertoe om 10.00 uur in het gemeentekantoor van 's-Gravenzande (Van Geeststraat 1) het startsein voor een unieke tentoonstelling van Westlandse bodemvondsten uit onder andere de Romeinse tijd. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Westlandse Klassendag
Op de dag vóór Open Monumentendag 2011, vrijdag 9 september, vindt voor de tweede keer de Westlandse Klassendag plaats. Meer dan 500 kinderen van Westlandse scholen maken die dag ken-nis met de rijke Westlandse geschiedenis. Na het volgen van een les op school met de Monumen-tenkijker (een werkblad) en een dvd bezoeken de oudste leerlingen van de basisscholen onder lei-ding van vrijwilligers van de Open Monumentendag een aantal monumenten. Een goede manier om ook de jeugd kennis laten met ons historisch erfgoed en te laten zien hoe belangrijk het is om waar-devolle zaken uit het verleden te behouden.

Programma
Bekijk het totaaloverzicht van monumenten in Westland die aan de Open Monumentendag 2011 meedoen. Bij elk monument is aangegeven wat er te doen is en hoe laat u voor de verschillende activiteiten terecht kunt.