Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-09-2011

Radio
TROS MUZIEKCAFé
Uitzending 10 september
Radio 2 -16.00 uur

TOINE VAN PEPERSTRATEN PRESENTEERT TROS MUZIEKCAFé

Op zaterdag 10 september ontvangt gastpresentator Toine van Peperstraten tijdens de live-uitzending van TROS MUZIEKCAFé vanuit Podium de Vorstin:

GEM
'Hunters Go Hungry' is de nieuwe plaat van GEM, een Nederlandse rockband uit Utrecht. Na drie succesvolle albums keert leadzanger Maurits Westerik terug naar zijn gevoel. Het thema, het watermerk 'Hunters Go Hungry' zit in ieder nummer. Iedere tekst, ieder liedje is te herleiden tot dit thema. Het is een studioplaat, maar de optredens doet Maurits met een zeskoppige band en soms ook met een blazers-sectie.

Benny Sings
Benny is oorspronkelijk bassist, maar inmiddels multi-instrumentalist en producer, onder andere van de albums van Giovanca en Wouter Hamel. Zijn nieuwe album heet 'Art' met als single 'Big Brown Eyes'. Benny combineert hiphopbeats met licht funkende live-instrumenten. Het resultaat is virtuoze, compact klinkende popmuziek.

Dede Priest
Dede Priest groeide op in Dallas, Texas. Het klassieke blues verhaal van zingen in de kerk en de racistische tegenstellingen in het Zuiden van de Verenigde Staten. Vanaf het begin van haar carrière wordt ze bestempeld als een moderne 'Blues Queen'. Haar songs zijn doorspekt met diverse muziekstijlen, zoals soul, blues en r&b. Zaterdag zingt ze een aantal nummers van haar nieuwe album 'Kinky at the Root'.

Mike & Colin
Mike en Colin ontmoeten elkaar tegen het einde van 2007 op een feest en ontdekken elkaars gezamenlijke passie voor muziek en zingen. Mike heeft zich na zijn dienst bij de Koninklijke Luchtmacht vol overgave gestort op zijn passie: zingen. Colin zong op zijn 15e in een Nijmeegse r&b/rap groep. Na het behalen van zijn diploma volgde hij de opleiding 'artiest' in Den Bosch. Met enkele medestudenten won hij in 2006 een Junior Gouden Kalf. Zaterdag presenteren Mike & Colin hun nieuwe single: 'Wat is ze mooi'.



Ingezonden persbericht