Politie Groningen

Zaterdag 10 september 2011

Provincie Groningen, 10-09-2011

Meisje door loslopende hond gebeten

GRONINGEN Een 12-jarige meisje uit Thesinge is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat ze in de Kluiverboom in Groningen door een loslopende hond was gebeten. Het meisje was buiten aan het spelen toen de hond haar aanviel en meerdere keren beet. Een voorbijganger greep in waarna de hond stopte. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een huisarts. De eigenaar van de hond verklaarde dat de hond voor het eerst los was gelaten. Door de politie is de hond na het voorval als gevaarlijk bestempeld. Dit houdt in dat als deze weer los loopt het dier in beslag genomen kan worden.

Groninger op straat beroofd

GRONINGEN Een 37-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond in de Hoekstraat in zijn woonplaats beroofd. De man fietste nabij de Oude Kijk int Jatstraat toen een donkergekleurde man hem plotseling vastgreep. Het slachtoffer viel daardoor van zijn fiets. Twee andere verdachten verschenen inmiddels ook en sloegen en betasten de Stadjer. De gedupeerde raakte hierbij een bankpas en huissleutels kwijt. Het drietal straatrovers ging er daarna vandoor. De 37-jarige meldde zich op het politiebureau om aangifte te doen. De politie doet onderzoek naar het incident.

Automobilist onder invloed

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht een 34-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten controleerden de man op de Industrieweg in Winschoten, waar al snel duidelijk was dat hij alcohol had gehad. Op het politiebureau bleek dat de Winschoter 1,3 promille alcohol (570 ugl) in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Fietser aangereden door taxi

GRONINGEN Een 35-jarige fietser uit Groningen is vrijdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Parkweg in zijn woonplaats. Een 50-jarige taxichauffeur uit Groningen zag de fietser op de kruising met de Brailleweg waarschijnlijk over het hoofd. Beiden konden een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer kwam via de motorkap en voorruit op het wegdek terecht. Hij is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stapper in bezit van XTC

GRONINGEN Een 18-jarige inwoner van Sappemeer is vrijdagnacht aangehouden omdat hij in het bezit was van XTC. De jongeman was in een horecagelegenheid in de Peperstraat toen een beveiliger zag dat de 18-jarige diverse pillen bij zich had. De beveiliger waarschuwde de politie. Uit fouillering bleek dat de stapper 16 XTC-pillen bij zich had. De pillen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De inwoner van Sappemeer is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Ouderen gewond bij frontale botsing

APPINGEDAM Bij een frontale botsing op de N33 bij Appingedam, zijn vrijdagavond twee bejaarde mensen gewond geraakt. Een 88-jarige automobilist uit Appingedam wilde vanaf de N33 afslaan naar de Blokstad. Hij zag daarbij een 78-jarige automobilist uit tegenovergestelde richting over het hoofd. De 78-jarige man uit Siddeburen kon een aanrijding niet voorkomen. Hij raakte gewond bij het ongeval en moest met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis. Een 81-jarige vrouw uit Appingedam, inzittende van haar plaatsgenoot, raakte bij de aanrijding gewond door rondvliegend glas. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De 88-jarige automobilist kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. Beide voertuigen raakten bij de botsing zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Vrouwen aangehouden voor mishandeling en wangedrag

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 23-jarige vrouw aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen via de bewakingscameras dat de vrouw uit Winschoten zomaar insloeg op een aantal andere vrouwen. Zij werd aangehouden. Ook werd een 24-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Zij was samen met de verdachte uit Winschoten op pad en wilde niet voldoen aan de aanwijzingen van de politie. Na meerdere waarschuwingen wilde werd ze aangehouden. Op weg naar het politiebureau werd ze agressief en maakte racistische opmerkingen. Beide vrouwen zijn aangehouden. De politie is op zoek naar mensen die in dezelfde nacht, mogelijk door dezelfde vrouwen zijn mishandeld. Gedupeerden worden verzocht aangifte te doen bij de politie in Groningen. Slachtoffers kunnen in contact komen met de politie in het centrum van de stad via 0900-8844 (lokaal tarief).

Stadjer slaat jonge vrouw

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 33-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man was in een discotheek en sloeg binnen een jonge vrouw (20) in het gezicht. Ook uitte hij diverse ernstige bedreigingen. Een portier van de discotheek was hiervan getuige en waarschuwde de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Mannen met tassen vol koper aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen in de Nieuwe Ebbingestraat twee mannen aangehouden die in het bezit waren van 10 kg koper. Een agent zag het tweetal (37 en 46 jaar) lopen met zwaren plastic tassen. Omdat beide mannen bekend zijn bij de politie vanwege eerdere diefstallen, werden ze aangesproken. Ze konden geen verklaring geven van de herkomst van al het koper en werden daarom meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau bleek dat het duo ook gereedschap bij zich had. Alle goederen zijn daarna in beslag genomen. De Groningers zijn voor verhoor ingesloten.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

WARFHUIZEN Een 21-jarige automobilist uit Ulrum is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Roodehaansterweg in Warfhuizen. De beginnend bestuurder had vlak daarvoor een vrachtwagen ingehaald. Zijn snelheid was daarna dusdanig dat hij in een bocht de macht over het stuur verloor. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en reed via de berm en een brugleuning met zijn voertuig in het water. De 21-jarige werd met behulp van een omstander uit het water gehaald. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Verdachte inbreker geeft agent kopstoot

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond in een flat aan de Saffierstraat in Groningen een 42-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie kreeg een melding dat de Stadjer zich verdacht gedroeg en zich in de flat bevond waar hij niet thuishoorde. Toen agenten ter plaatse gingen herkenden ze de man als zijnde een bekende inbreker. Bij hem werd inbrekersgereedschap aangetroffen en hij werd vervolgens aangehouden. Tijdens de aanhouding werde de Groninger agressief. Hij gaf een agent een kopstoot die zich vervolgens bij een arts moest laten controleren. De verdachte is ingesloten. De agente doet aangifte van mishandeling.