Gemeente Veenendaal


Open Monumentendag 2011

Het comité Open Monumentendag 2011 heeft voor aanstaande zaterdag een âvoor elk wat wilsâ programma samengesteld. Vanaf 10.00 uur bent u welkom bij de Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein waarvan de gevels aan de Verlaatzijde voldoen aan het thema voor dit jaar âNieuw gebruik Oud gebouwâ.

Indien u zich in de Cultuurfabriek meldt bij het documentatiecentrum van de historische vereniging krijgt u gratis een programmaboekje. Het beste kunt u per fiets komen zodat u, als u een kijkje genomen heeft in de Cultuurfabriek, een prachtige route kunt fietsen door Veenendaal. De locaties die opengesteld zijn, zijn ook prima per auto bereikbaar. De fiets- cq wandelroute is in de vorm van een acht en voert u langs prachtige monumentale panden die inmiddels een andere functie hebben gekregen dan waar ze indertijd voor gebouwd zijn. Onderweg krijgt u regelmatig koffie aangeboden, zijn er diverse fotopresentaties en bij de molens dorst men graan. Het geheel wordt opgefleurd door een optocht van historische tractoren die halt houden bij zorgboerderij de Eekhoeve en restaurant de Vendel. Eén van de tractoren heeft een huifkar aangekoppeld en rijdt rondjes langs de molens en de Vendel.

Aan het einde van de dag trekt wethouder Arianne Hollander uit de stapel voor 16.00 uur ingeleverde stempelkaarten de winnaar van een VVV-bon van 75 euro. Op www.oudveenendaal.nl/nieuws kunt u alvast het programmaboekje, de route van de tractoren en de fietsroute downloaden. U kunt ook starten bij de volgende stempelpunten: Restaurant de Vendel, molen de Vriendschap, de Nieuwe Molen, Gedenkpark de Oude Begraafplaats aan de Weverij, de kantoor villa op Kerkewijk 63, de Ritmeestersigaren fabriek ingang Vijftien Morgen en boerderij de Eekhoeve.Â

Het voormalige Ritmeesterkantoor is nu het onderkomen van een Patiëntenvereniging.

Â

Â