Gemeente Tiel


Week van het applaus start op Fruitcorso en Appelpop

Dit jaar is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het vrijwilligerswerk. Ook in Tiel zijn veel mensen vrijwillig actief op uiteenlopende terreinen. Van 11 t/m 18 september 2011 is de Week van het Applaus. Vrijwilligersorganisaties, gemeenten en bedrijven geven hun vrijwilligers een applaus. Op 10 september applaudisseren in Tiel tienduizenden mensen voor vrijwilligers. Wethouder Henk Driessen geeft hiervoor het startsein.

Om 13.00 uur start het applaus langs het parcours van het Fruitcorso. Het is de bedoeling dat het applaus 'doorgegeven' wordt over het hele parcours en 's avonds naar het terrein van Appelpop waar duizenden toeschouwers genieten van de diverse artiesten. Deze evenementen zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers, alleen al bij het Fruitcorso zijn 2000 vrijwilligers actief.

Wethouder Henk Driessen: "Vaak worden evenementen of bepaalde activiteiten als iets vanzelfsprekend ervaren. Veel mensen genieten van bijvoorbeeld een voetbaltoernooi, openluchtconcert, rommelmarkt voor de vereniging of kerk. Wat vaak vergeten wordt, is dat dit meestal alleen maar mogelijk is door de inzet van de vrijwilligers. Er wordt ook veel gevraagd van vrijwilligers. Het is meestal niet vrijblijvend. Het is goed de bezoekers van evenementen ook eens te wijzen op de rol van de vrijwilliger."

De gemeente Tiel, Appelpop en Fruitcorso vragen de 100.000 tot 120.000 bezoekers van die twee evenementen die dag te applaudisseren voor alle vrijwilligers van welke organisatie dan ook.