Gemeente Brummen


Wie wil de Open Monumentendag 2011 organiseren?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-05-2011)

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2011 is het voor de 25e keer Open Monumentendag. Dit weekend zijn duizenden monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor het publiek. Elke deelnemende gemeente heeft een eigen comité dat de organisatie voor zijn rekening neemt. De gemeente Brummen zoekt nog een enthousiaste club die dit jaar de Open Monumentendag wil organiseren. Hiervoor is maximaal 2.400 euro beschikbaar.

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar Nieuw gebruik oud gebouw. Het draait dus om nieuwe bestemmingen van monumentale gebouwen. Voorbeelden in de gemeente Brummen zijn de wooneenheden in Huis Empe of Groot Engelenburg. Hoe de dag precies vorm krijgt, is aan de organisatie. Voorheen was dit de Vereniging Monumenteigenaren Brummen. Deze vereniging ziet dit jaar helaas geen kans om de Open Monu-mentendag te organiseren. Daarom is de gemeente op zoek naar nieuw organisatietalent: een bestaande vereniging of instantie bijvoorbeeld, of een groepje geïnteresseerde inwoners of een bedrijf. De gemeente kan een bedrag van maximaal 2.400 euro beschikbaar stellen voor de organisatie.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Richard Bos. Dit kan via telefoonnummer (0575) 56 82 03 of mail-adres r.bos@brummen.nl.