Oud-geletruidrager Teun van Vliet doet beroep op Almere

Persbericht van BKB

Oud-geletruidrager Teun van Vliet doet beroep op Almere

Op zaterdag 10 september roept oud-geletruidrager Teun van Vliet de inwoners van Almere op om mee te fietsen in de Zuiderzee Klassieker. Dit doet hij op het Forum in Almere. Het doel van de Zuiderzee Klassieker is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker. Van Vliet fietst zelf mee in het team van Topsport for Life, waarin ook olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage, oud-schaatser Jan Ykema en oud-wereldkampioen wielrennen Petra de Bruin deelnemen.

Teun van Vliet
In 1987 won Van Vliet de Ronde van Nederland en de Omloop Het Volk. Het jaar daarop droeg hij in de Tour de France drie dagen de gele trui. Hij moest in 1990 stoppen met wielrennen vanwege een chronische darmontsteking die hem bijna het leven kostte. Later heeft hij tweemaal een kwaadaardig hersentumor overwonnen. In 2006 gaven artsen hem nog maximaal 12 maanden. Maar Van Vliet fietst nog steeds.

Zuiderzee Klassieker
Op 24 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting de Zuiderzee Klassieker. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 60, 120 en 220 kilometer. Ze laten zich daarbij sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker. Darmkanker staat in de top 3 van meest voorkomende vormen van kanker. Jaarlijks sterven 5.000 mensen aan darmkanker, terwijl het bij een vroege diagnose goed te behandelen is. Start en finish van de Zuiderzee Klassieker zijn op het terrein van de Yakult fabriek in Almere.

Kijk voor inschrijven, routes en andere praktische informatie op www.zuiderzeeklassieker.nl

Links:
http://www.zuiderzeeklassieker.nl



Razende Robot Reporter