Tweede dag sponsorloop voor Tanzania loodzwaar door hitte

Persbericht van Cordaid

Zondag 11 september: finish van de Walk for Women met Ruth Jacott

Den Haag, 10 september 2011 - De tweede dag van de Walk for Women was een zware; het was warm en het aantal te lopen kilometers hoog. "Met mijn zwangere buik een heuveltje op voelt als een beklimming van de Alpen," vertelt de zwangere Judith Maat, die ook meeloopt. "Met een kindje in je buik ben je veel bewuster, je gaat geen onnodige risico's nemen. Die grens is heel duidelijk. Maar de vrouwen in Tanzania, voor wie wij hier geld bijeen brengen, moeten die grens wél over. Zij móeten kilometers door de hete zon lopen om bij een kliniek te komen. Daar heb ik veel aan gedacht tijdens de wandeling vandaag."

Op het programma van de Walk for Women, een driedaagse wandeltocht georganiseerd door Cordaid Memisa, stond een parcours van 25 kilometer. Maar de meer dan 100 deelneemsters hielden het goed vol. "We worden gedragen door de energie van de vrouwen onderling," aldus een deelneemster. "Het enthousiasme en saamhorigheid bleef onverminderd hoog."

Morgen, 11 september, is de derde en laatste dag van de Walk for Women. Dan lopen de deelneemsters de 10 kilometerloop, waarvan de laatste 5 kilometer op blote voeten. Iedereen die de deelneemsters wil ondersteunen kan die laatste kilometers meelopen. Onder hen in ieder geval zangeres Ruth Jacott die zo haar solidariteit toont met de deelneemsters én de vrouwen in Tanzania. Verder worden veel sympatisanten en zeker 100 familieleden, vrienden en kinderen van de deelneemsters.

Het programma van zondag 11 september:
10.15: start van de 10 kilometerloop vanaf Kennemerduincamping De Lakens in Bloemendaal aan Zee
10.30: iedereen die mee wil lopen met de Blote Voetenloop, verzamelen op dezelfde locatie
Ca.12.30: feestelijke finish met alle gasten van de Blote Voetenloop!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.walkforwomen.nl

Noot voor redacties


Cordaid

Noot voor de per s-

Razende Robot Reporter