Ingezonden persbericht

Zeeuwse lekkernij in de schijnwerper

HARLINGEN - 10 september mosselen proeven op de Vismarkt in Harlingen.

Op zaterdag 10 september is het voor mosselliefhebbers extra reden om naar de Vismarkt in Harlingen te gaan. De Vismarkt, de HOV en het Mosselkantoor van het Productschap Vis pakken die dag uit met de Zeeuwse mossel. Bezoekers van de Vismarkt kunnen gratis mosselen proeven. Een kok uit het Zeeuwse Yerseke komt tekst en uitleg geven.

De Harlinger Vismarkt die afgelopen april van start is gegaan trekt steeds meer vaste klanten. Bezoekers komen niet alleen voor het brede aanbod aan verse vis, garnalen en schelpdieren maar zeker ook voor de gezelligheid. De mosselproeverij moet bijdragen aan nog meer beleving van verse producten reuring op de markt. Het is nog steeds de bedoeling om de Vismarkt uit te breiden met meer verse (streek)producten en alles wat erbij hoort om een goed gerecht klaar te maken. De markt is groeiende.

Het Mosselkantoor van het Productschap Vis is recent gestart met een promotiecampagne voor mosselen. De mosselproeverij op de Vismarkt maakt deel uit van deze campagne. Het doel is de marktbezoeker kennis te laten maken met de Zeeuwse lekkernij. Met het zien van de gemakkelijke bereiding en het proeven van mosselen wil het Mosselkantoor van het Productschap Vis potentiële liefhebbers bereiken. Uiteraard zijn ook recepten verkrijgbaar tijdens de proeverij. Alle ingrediënten zijn op de markt te koop en je hebt binnen een kwartier een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel.

De mosselproeverij op de Vismarkt is zaterdag 10 september open van 10.00 tot 15.00 uur.

Afbeelding: Tegel mossel - Harlinger Aardewerk - en Tegelfabriek