Ingezonden persbericht


La Vache qui rit doet gooi naar wereldrecord 'meeste mensen verkleed als koe' ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag

Recordpoging vindt plaats tijdens groots verjaardagsfeest in attractiepark Duinrell op 10 september

Schoonrewoerd, 23 augustus 2011 - Ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag gaat kaasmerk La Vache qui rit proberen haar naam in het Guinness Book of Records te krijgen. Tijdens de viering van haar verjaardagsfeest op 10 september in attractiepark Duinrell in Wassenaar, probeert De Lachende Koe een vrolijk wereldrecord te vestigen: zoveel mogelijk mensen, vooral kinderen, tegelijkertijd bij elkaar verkleed als koe. Om dit wereldrecord te vestigen zijn tenminste 250 'koetjes' nodig op de Promenade in Duinrell. Een officieel wereldrecord zou de ultieme bekroning zijn op het grootse verjaardagsfeest dat La Vache qui rit op deze dag voor haar fans in petto heeft.

Op zaterdag 10 september, om 12.00 uur 's middags, breekt het uur van de waarheid aan. Zijn er genoeg mensen aanwezig die met een koeienpak aan willen meelachen en zingen voor de verjaardag van de Lachende Koe? Voor de deelnemers, die onder de genodigden in het park worden geworven, liggen koeienpakken klaar. De presentatie van de recordpoging en de verjaardagsviering is in handen van zangeres en presentatrice Sita. De recordpoging vindt plaats onder toeziend oog van een onafhankelijke notaris en twee getuigen. Als de poging slaagt, verovert La Vache qui rit een officiële plaats in het Guinness Book of Records met het record "meeste mensen verkleed als koe op één locatie".

Exclusief verjaardagsfeest

De wereldrecordpoging is één van de hoogtepunten tijdens het verjaardagsfeest ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van de lachende koe. Duinrell wordt speciaal voor deze feestelijke dag omgetoverd tot de kleurrijke wereld van La Vache qui rit. Het belooft een onvergetelijke dag te worden met een spectaculaire theatershow met Sita en Maud in de hoofdrol, een spannende quiz en allerlei activiteiten zoals survival, rodeostier rijden en koemelken. Ook zijn alle attracties in het park de hele dag open en alle genodigden kunnen zelfs een duik nemen in het Tikibad. Maar liefst 7000 fans hebben via een activatie op de winkelvloer toegangskaarten voor dit exclusieve verjaardagsfeest bemachtigd!

***

La Vache qui rit - Bel Nederland

Bel Nederland is onderdeel van Fromageries Bel, de Franse multinational op het gebied van merk-kazen. Bel Nederland is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Bel op de Nederlandse markt en voor het lokaal vermarkten van de internationale merken 'La Vache qui rit', 'Boursin', 'Leerdammer', 'Mini Babybel', 'Port salut' en 'Cantadou'. Met ruim 25 medewerkers wordt er dagelijks een substantiële bijdrage geleverd aan het totale succes van de Bel Group wereldwijd. Bel Nederland is gevestigd bij een van de productielocaties van het merk 'Leerdammer' in Schoonrewoerd. Voor meer informatie www.LVQR.nl en www.belgroup.nl.