Gemeente Binnenmaas

Open Monumentendag zaterdag 10 september


01-09-2011

Op zaterdag 10 september a.s. is het weer Open Monumentendag. Pak de fiets of de auto en bezoek, samen met uw kinderen, opas en omas de mooiste monumenten van Binnenmaas!

Wat is er te zien en te doen?

De molens Windlust in Westmaas, de Poldersche molen in Maasdam, het Molencomplex Goidschalxoord in Heinenoord en De Lelie in Puttershoek draaien en malen van 10.00 tot 16.00 uur. In Westmaas is de Nederlands hervormde kerk van 10.00 tot 17.00 uur open. U kunt er een expositie bekijken en naar muziek luisteren. Voor de sportievelingen: de toren van de Nederlands hervormde kerk in s-Gravendeel kunt u beklimmen. Wie altijd al eens een kerkorgel wilde bespelen kan zijn kans grijpen in de kerk in Puttershoek. Wel van tevoren opgeven bij henkmannee@orange.nl. Ook de oudste kerk van de Hoeksche Waard, die in Sint Anthoniepolder, is geopend.

Verder kunt u terecht bij de Stichting Oud-Puttershoek aan de Kastanjelaan 2 voor het bekijken van een expositie en in Maasdam in het Bakkerijmuseum aan de Hoeksedijk. Heeft u zin in een mooie wandeling? Bezoek dan de tuin van het Hof van Moerkerken in Mijnsheerenland.

Folder

Wilt u meer informatie? Bekijk dan hier de folder van de Open Monumentendag.