Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 8 september 2011

Afsluitingsfeest en presentatie jubileumboek

Met de uitreiking van het jubileumboek "100 jaar Chinezen in Nederland" sluit Stichting 100 jaar Chinezen in Nederland haar activiteiten af voor dit historisch jaar.
Op zaterdag 10 september zal tijdens het 100 jaar Chinees Maanfestival in Den Haag de eerste exemplaren van het boek uitgereikt worden aan het Haagsche gemeentebestuur en de Chinese Ambassade.

Het jubileumboek
Het boek "100 jaar Chinezen in Nederland" is geschreven met medewerking van diverse Chinese organisaties in Nederland. Dit geeft een inzicht in de Chinese gemeenschap vanuit een ander perspectief. In het boek komen onderwerpen naar voren zoals het ontstaan van de gemeenschap, het in stand houden van de Chinese cultuur en de ontwikkeling van het Chinees bedrijfsleven in Nederland. Er wordt ingezoomd naar de zelfredzaamheid, werklust en onverzettelijkheid van de Chinezen. Ook de kwestie van het "gele gevaar" en hoe deze term is ontstaan wordt eveneens toegelicht in dit boek. Met het oog op de toekomst wordt de "brugfunctie" beschreven die Chinezen in Nederland kunnen vervullen tussen Europa en Azië. Na het lezen van dit boek zal men anders kijken naar de Chinese gemeenschap in Nederland.

Presentatie en uitreiking
De presentatie en uitreiking van het boek vindt plaats in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Met support van de logistieke diensten van DHL Express wordt de eerste oplage boeken getoond tijdens de officiële primeur.
De inleidende presentatie zal door de heer Peter Ding, hoofdredactie van het jubileumboek worden gegeven. Hierna zullen de eerste exemplaren van het jubileumboek overhandigd worden door de heer Wah Kun Yeung, voorzitter Stichting 100 jaar Chinezen in Nederland, aan de heer Zhang Jun, ambassadeur van China in Nederland en aan het gemeentebestuur van Den Haag.

Hoogtepunten Stichting 100 jaar Chinezen in Nederland Met de uitreiking van het jubileumboek sluit Stichting 100 jaar Chinezen in Nederland haar activiteiten af voor dit historisch jaar. Sinds 2010 heeft de stichting zich ingezet ter bevordering van het bewustzijn van 100 jaar Chinezen in Nederland.
Op 15 september 2010 werd het startsignaal gegeven voor de viering van 100 jaar Chinezen met een tweedaagse culinaire evenement "Excellent Taste of China". Diverse activiteiten volgden hierna, zoals de bijeenkomst "100 jaar Chinees ondernemerschap", Benefietgolf toernooi voor het Wereld Natuur Fonds, de "Dans van de Leeuw" met 100 leeuwen op de Dam, waarbij de viering internationaal op de kaart werd gezet en ter afsluiting op zaterdag 10 september in Den Haag het "100 jaar Chinees Maanfestival" met de primeur van het jubileumboek.




Ingezonden persbericht