Politie Limburg-Noord

Zoekactie naar vermiste man wordt voortgezet (extra mediabericht)

Datum:11-09-2011
Tijd bericht:19:45
Plaats:Herkenbosch

De zoekactie naar de vermiste Laurens Fritz wordt voortgezet. Zondag heeft de politie, samen met familie en een groep van 16 marechaussees (de vermiste man is militair) het bosgebied rondom de vindplaats van de auto van de vermiste man doorzocht. Zondagnamiddag werd het zoekteam uitgebreid met een sectie (22 personen) van de Mobiele Eenheid van het politiekorps Limburg-Noord.

Een politiehelikopter zocht tussen 16.00 en 17.00 uur vanuit de lucht met name de open velden en de vennen in het Mijnweggebied. In het bos werden door de politie speurhonden en surveillancehonden ingezet bij de zoekactie.

De zoekactie heeft nog geen succes opgeleverd. Van de vermiste man ontbreekt nog elk spoor. De 30-jarige man is militair. Hij is Nederlander en hij woont in het Duitse plaatsje Elmpt, net over de Nederlandse grens.

Bij het invallen van de duisternis staakt de politie de zoekactie. De politie heeft bij haar zoektocht zoveel mogelijk hulp ingeroepen van de burgers, enerzijds door flyers uit te delen aan wandelaars in het bosgebied en anderzijds door in de media en via twitter aandacht te vragen voor de vermissing.

Zodra er ontwikkelingen zijn in deze zaak volgt hierover een aanvullend mediabericht.
2011087038