Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht, Tilburg, 31 maart 2011

Voor directe publicatie

Ted Nugent hoofdgast Incubate 2011
Hard rock koning opent festival met exclusief Meat & Greet evenement

Incubate kan dit jaar Ted Nugent verwelkomen als gast op het festival. De rocker en vleesliefhebber in hart en nieren zal op zondag 11 september op Boerderij 't Schop in Hilvarenbeek het festival openen. Nugent zal onderdeel zijn van het Meat & Greet evenement, waarbij de bezoekers in de schoenen van de voorvades kunnen staan om oer-Brabants vleesbakken te kunnen ervaren. Dit zal de ultieme test zijn voor de 'survival skills' van de bezoekers in deze agrarische omgeving. Ted Nugent: "Ik heb geen flauw idee waar dit festival allemaal om draait, maar ze zullen wel een flink goede smaak hebben als het om eten gaat."

Ted Nugent, koning van de hard rock en van het BBQen voor échte mannen zal Incubate 2011 op gepaste wijze inleiden. Het boek 'Kill it and Grill it', uitgekomen in 2002, bevat talloze tips en foto's van Ted Nugent's wildste momenten uit de jacht, die uiteraard uitmonden in badass barbeque sessies. Na ons eerdere succesvolle experiment met dieren in 2009 met Hermann Nitsch is het tijd voor de volgende grote stap. Inschrijven is vanaf morgen, vrijdag 1 april mogelijk via het e-mail adres meatandgreat@incubate.org.

Het is algemeen bekend dat Ted Nugent een overtuigd karnivoor is en daarom zal hij het festival aftrappen op 11 september, ook in het kader van zijn Amerikaanse trots. Boerderij 't Schop heeft de ultieme locatie voor dit evenement mogelijk gemaakt, waar de bezoekers hun eigen voedsel kunnen vergaren onder begeleiding van Ted Nugent, gevolgd door een barbeque waar de zojuist geschoten troffeeën genuttigd kunnen worden. Vanaf morgen kan er ingeschreven worden voor de Meat & Greet met Ted Nugent, inclusief de jacht op de dieren alsmede de barbeque en een speciale gelimiteerde barbeque set voor de deelnemers. Aanmelden kan via meatandgreet@incubate.org. Bij de inschrijving is vlees inbegrepen. Voor salade moet zelf gezorgd worden.

Ted Nugent: "In ieder geval een vrolijk 2011 barbeque toegewenst aan alle mensen van Incubate! Ik ben al begonnen met de voorbereidingen en ben blij onderdeel te kunnen zijn van het festival dit jaar om het festival eens flink wat smaak bij te brengen! Ik heb geen flauw idee waar dit festival allemaal om draait, maar ze zullen wel een flink goede smaak hebben als het om eten gaat. Ik zal er zijn om mijn boek Kill it and Grill it te presenteren en de bezoekers te begeleiden door het proces van het jagen tot het heerlijke stuk zelf geschoten vlees. Ahh, ik kan het gebakken vlees al ruiken!"

Meat & Greet with Ted Nugent's 'Kill it and Grill it' is gelimiteerd tot 50 bezoekers, dus maak je reservering zo snel mogelijk. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt...

Met de toevoeging van Ted Nugent begint de line-up van Incubate 2011 al mooi vorm te krijgen. De volgende twintig namen zijn al bekend:

Megafaun, Joan of Arc, Library Tapes, Rivulets, Celeste, The Kids, Touchy Mob, SJ Esau, Kyst, Herrek, Air Waves, Wheels On Fire, My Disco, Flying Horsemen, A Grave With No Name, Fostercare, Indian, Mater Suspiria Vision, Will Samson and Yukon Blonde.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vind plaats van 11 tot en met 18 september 2011 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Voor meer informatie over het Incubate festival: www.incubate.org.