Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.05 uur

Utrecht , 11-09-2011

Potloodventer aangehouden

UTRECHT- Een 29-jarige man uit Ede is vrijdagavond aangehouden omdat hij zichzelf op de fiets naakt aan het bevredigen was.

Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie een melding dat op de Dudoksingel een naakte man fietste die zich zelf aan het bevredigen was. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man richting de Parkzichtlaan gefietst te zijn. Agenten troffen de man daar inderdaad aan en hielden hem aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee autokrakers op heterdaad aangehouden

UTRECHT- Zaterdagochtend zijn twee autokrakers op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat aan de Arthur van Schendellaan ingebroken zou zijn in een auto. De daders zouden zijn weggerend in de richting van de Lucas Beethstraat en zijn achtervolgd door een getuige. Agenten gingen ter plaatse en zagen op de Adama van Scheltemalaan twee jongens lopen die aan het signalement voldeden. De getuige gaf aan dat dit de bewuste jongens waren. De agenten hielden de twee, 19 jaar uit Vleuten en 15 jaar uit Utrecht, aan. De ouders van de minderjarige verdachte werden in kennis gesteld. Politiehonden zochten de omgeving af en in de omgeving werden inbrekerswerktuigen en een navigatiesysteem gevonden.

17-jarige jongen aangehouden voor heling

UTRECHT- Een 17-jarige jongen uit Utrecht is zaterdagmiddag aangehouden voor heling.

Omstreeks 16.50 uur zagen agenten een bestuurder van een scooter wegrijden bij een benzinestation bij stadion Galgenwaard. Hij reed opvallend weg en reed vervolgens een weg in waar hij niet in mocht. Agenten hielden jongen staande. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. In de buddyseat van zijn scooter troffen agenten goederen aan die waren weggenomen bij een diefstal. Hierop werd de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed

UTRECHT- Een 38-jarige man uit Utrecht en een 25-jarige man uit Soest zijn hun rijbewijs kwijt omdat ze onder invloed in hun auto reden.

Op zaterdagmorgen controleerden agenten tijdens een controle een 38-jarige man uit Utrecht op de Laan van Maarschalkerweerd. Hij bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau was de uitslag van de ademanalyse 695 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 8 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op zondagmorgen omstreeks 05.30 uur zagen agenten een automobilist hard over de Marnixlaan rijden. Op de Einsteindreef hielden de agenten de man staande en laten hem blazen. De 25-jarige man uit Soest bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 635 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 7 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na brandstichting

DE MEERN- Op vrijdagmiddag werden drie personen aangehouden nadat ze vermoedelijk brand hadden gesticht in een leegstaand pand.

Omstreeks 14.45 uur kregen agenten de melding dat er ruiten zouden worden vernield van het pand aan de Meerndijk. Agenten gingen direct ter plaatse. Drie personen van 14 tot 18 jaar uit Vleuten, De Meern en Utrecht kwamen bij het pand vandaan lopen. Zij werden direct aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot en pepperspray moest gebruikt worden door de agenten. In het pand was een hevige brand ontstaan en de brandweer moest veel materieel inzetten om de brand te blussen.

Het drietal werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lichaam in het water

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal. De politie sluit een misdrijf uit.

Omstreeks 08.30 uur zag een passant een persoon in het kanaal drijven ter hoogte van het J.C. Verthorenpad. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en het levenloze lichaam werd uit het water gehaald. Na onderzoek bleek het hier te gaan om een 73-jarige man uit Utrecht. Technische en tactische onderzoek heeft uitgewezen dat hier geen sprake is van een misdrijf.