Gemeente Son en Breugel


afval

Extra aandacht voor aanbieden van afval

Gemeente start met extra toezicht op correct omgaan met afval

Het (aanbieden) van afval en het zwerfaval is een bron van ergernis voor veel inwoners. De gemeente gaat daarom in de maanden september en oktober van dit jaar extra aandacht besteden aan de op correcte wijze aanbieden van en omgaan met afval in ons dorp.

In goed overleg met de buurtbeheerteams gaan de Boa's (opsporingsambtenaren van de gemeente) in twee willekeurige wijken, de Hoogstraat in Breugel en de Gentiaan in Son, extra controleren op te vroeg plaatsen en te laat binnenhalen van kliko's en het op juiste wijze aanbieden van bijvoorbeeld oud papier. De uitgebreide regels en bepalingen over het correct aanbieden van en omgaan met afval vind u op de pagina Alles over Afval en Afvalinzameling. Ook in de gemeentegids staan de regels uitvoerig vermeld met daarbij een afvalkalender.

Planning

* In week 38 en 39 (19-9 tot 3-10) zullen de Boa's mensen aanspreken op verkeerd omgaan met afval;

* In week 40 t/m 43 schrijven de Boa's bekeuringen uit, zonder dat er een waarschuwing aan vooraf gaat.

Na deze periode publiceren wij de resultaten op de gemeentelijke website en op de gemeentepagina.

Bewustwording
In het kader van "zeggen wat je doet en vervolgens doen wat je zegt" start de gemeente in 2011 met het toezien op en controleren van specifieke onderwerpen die voorkomen op de lijst van grootste ergernissen van inwoners van Son en Breugel. Eén van deze ergernissen is het te vroeg of verkeerd aanbieden van afval.

We vinden het belangrijk dat inwoners zich bewust worden van hun gedrag en zich ook bewust zijn van de geldende regels. Dat is de reden waarom wij de verschillende gerichte acties uitvoeren, inwoners aanspreken op hun gedrag en de geldende regels onder de aandacht brengen.

Andere projecten
Dit is overigens geen eenmalige actie. We gaan tijdens het hele jaar regelmatig toezien en controleren op correct omgaan met afval. Het is de bedoeling dat we dit jaarlijks herhalen met mogelijk ook een actie in een andere periode.
Overigens zullen we hierop eveneens toezien in andere wijken van Son en Breugel en buiten de genoemde periode.
In het kader van het "projectmatig handhaven" voeren we ook een actie uit op het veilig parkeren bij scholen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Extra aandacht voor parkeren op scholen.

Vragen
Als u vragen hebt kunt u contact opnemen met F. Driessen, coördinator integrale veiligheid en handhaving. U kunt hem bereiken per e-mail: f.driessen@sonenbreugel.nl of rechtstreeks via 0499-491540.

Voor meer informatie, kijk ook bij:

Afval en afvalinzameling